dieleythe-banner-vergroot

Worldcup 1 groot succes

Geplaatst op 14-04-2024  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Talitha van Haasteren  -  Bron: foto's Ed Maan

Op een prachtig meer met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond werd de eerste worldcup verroeid van 2024.
De eerste krachtmeting met de concurrentie in aanloop van de olympische spelen in Parijs komende zomer.
3 Die Leythe leden deden mee met prachtige resultaten.

Karolien Florijn was wederom oppermachtig in de skiff. Met 6 seconden voorsprong eindigde ze voor  Alexandre Foester. Derde werdInger Seim Kavlie ut Noorwegen met bijna 9 seconden afstand van Karolien. Als je wilt weten hoe je perfect oet roeien kijk dan vooral eens filmpjes van haar.

Finn Florijn won ook goud in de M4x met  Koen Metsemakers, Tone Wieten en Lennart van Lierop. Op de eerste 500m lagen ze nog 4de, maar toen ging de motor echt aan op de 100m lagen ze voorop en gaven de voorsprong niet meer weg. Indrukwekkend en een prachtige prestatie.

worldcup-1-2024-finn-goud-1

Gert-Jan van Doorn startte in deM8+ , zij wonnen de zilveren medaille Hij roeit op 7 achter de slag. Het was een spannende wedstrijd waarbij zij 100m voor de finish nog heel dichtbij de 8 van GB kwam.
1Ralf Rienks2 Olav Molenaar3 Jan Van Der Bij4 Ruben Knab5 Sander De Graaf6 Jacob Van De Kerkhof7 Gert-Jan Van DoornS Mick Makker stuur:Dieuwke Fedder