dieleythe-banner-vergroot

Galgewater Jeugdwedstrijden

Galgewater Jeugdwedstrijden

Op 15 juni 2024 vonden de Galgewater Jeugdwedstrijden weer plaats! Dit jaar zijn ze onderdeel van de Regiocompetitie Holland-Zuid, dus de jeugd van verschillende andere roeiverenigingen in de regio doen ook mee. De wedstrijd bestaat voor skiff's uit twee verschillende onderdelen: behendigheid en snelheid. Grotere boten roeien twee keer de snelheids baan.

 

Intussen is de loting en tijdschema voor 2024 versie 1.3 bekend, helaas hebben we nog een aantal conflicten gevonden, en moesten we weer wat schuiven. Let op de twee tijden. Je meld je een klein half uur voor je start op het vlot!

 

Intussen zijn de wedstijden alweer voorbij. Hieronder de uitslagen:

Behendigheid

Afstand

 

Mocht je een probleem ontdekken in deze loting, meld dit dan zo spoedig mogelijk bij retaweglag.[antispam].@dieleythe.nl

 

Bij het behendigheidsonderdeel moeten de deelnemers moeten laten zien hoe behendig zij zijn in de boot door een parcours te roeien. Ze moeten in een skiff om verschillende palen in het water roeien en vervolgens door de slippoort zien te komen. Als de deelnemers een paaltje raken of het parcours verkeerd roeien, krijgen zij strafseconden. Nauwkeurigheid is dus vereist!

 

In het snelheidsonderdeel moeten de deelnemers laten zien hoe hard ze kunnen roeien. De lengte van de baan is 450 meter. Deze wedstrijd wordt in skiffs, tweeën en vieren gestart.

 

Tussen de wedstrijden door zorgen we dat de deelnemers zich kunnen vermaken. Zo kunnen zij wedstrijdjes tegen elkaar doen op de ergometer en pannenkoeken, verschillende soorten broodjes en limonade bij de bar kopen. De dag eindigt met een leuke prijsuitreiking.

 

Heeft u geen mail gehad maar wilt u wel meedoen met uw jeugdploeg, stuur dan gerust een mailtje naar retaweglag.[antispam].@dieleythe.nl! Voor diverse taken zijn we ook op zoek naar vrijwilligers. Tijdwaarneming, zorgen dat de juiste personen op tijd instappen, plijsters plakken. Omdat je 's morgens toch niet kan roeien, meld je vooral aan, ook via retaweglag.[antispam].@dieleythe.nl