dieleythe-banner-vergroot

Vliethead (6km) - zaterdag 10 februari

Geplaatst op 28-01-2024  -  Categorie: [Zonder categorie]  -  Auteur: Bob van der Zande

Zaterdag 10 februari is alweer de laatste wedstrijd van de Vliethead. Jullie kunnen uiteraard weer meedoen. Aanmelden kan via de website van rv Rijnland (kalender/activiteitenlijst/Vliethead). Stuur ook een mail naar wor.[antispam].@dieleythe.nl dat je gaat deelnemen en welke boot je wilt gebruiken. De ROW reserveert de boten en bepaald de bootverdeling bij voorkeur voor dezelfde boot.


Hierbij wat gegevens over de wedstrijd en het tijdschema.

We starten ook dit keer weer in een klein eerste blok (voor dubbel bootgebruik) en een groter tweede blok. We werken met tijdwaarnemers, maar zet vooral voor de zekerheid je Strava aan!
Iedereen roeit 6 kilometer, van de molen bij Leidschendam tot net voor Rijnland – HMpaal 19.7 – 13.7 (Stravasegment: Vliethead-Challenge 6 km 19,7-13,7).
Het is dus helemaal tot de molen oproeien; houd daar rekening mee!


De startnummers liggen weer gereed op Rijnland. Voor de boten met een stuurman zijn er 2 rugnummers, en , graag 1 boegnummer op de boot en 1 nummer voor de boegroeier meenemen. En uiteraard na afloop de nummers weer inleveren.

Het tijdschema voor blok 1:
• Het vertrek van het vlot is vanaf 8.30 uur tot 8.50 uur.
• Om 9.25 uur liggen alle boten achter de startstreep bij de molen in Leidschendam. Het startschot valt om 9.30 uur.

Het tijdschema voor blok 2:
• Eerst leggen de boten aan die in blok 1 gestart zijn. Om ca 10.10 uur zal het vlot dan geopend zijn, tot 10.35 uur.
• De boten liggen om 11.10 uur achter de startstreep in Leidschendam, in de juiste volgorde, we starten om 11.15 uur.
• We nemen ruime startverschillen tussen de boottypes, om te voorkomen dat er veel ingehaald moet worden.

Er is geen vlotkaptein of iets dergelijks, dus houd zelf rekening met de tijd en met elkaar.

We starten zoals gezegd voor de 6 kilometerwedstrijd bij HM paal 19.7. De voorstart is vanaf HMpaal 19.8. We plaatsen een Rijnlandvlag in de kant bij de startstreep (en bij de finishstreep). De finish is bij HMpaal 13.7. Let bij het oproeien alvast op de finish, zodat je weet waar dat is.

Let op! De vaarweg is niet vrij van ander vaarverkeer! Het is aan iedere ploeg om goed op te letten op tegenliggers. We varen allemaal door het stuurboordgat bij de Knipbrug. Inhalen is verboden als je 50 meter voor de brug niet met je puntje voorbij de achterkant van de andere boot bent. Houd ook hier rekening met elkaar.