dieleythe-banner-vergroot

Overtuigende overwinning Junioren dubbelvier Die Leythe bij Novembervieren

Geplaatst op 16-11-2022  -  Categorie: Wedstrijdroeien  -  Auteur: Barend van Kouterik
Maar liefst negen ploegen van Die Leythe - twee junioren- en zeven veteranenploegen - hebben op 6 november kou en regen getrotseerd op de Amstel tussen Het Kalfje en De Hoop - een afstand van 4 km.
De Jongens-18 dubbelvier, met daarin Sam Yates (slag), Beer Florijn, Philo Geerlings en Zeno van Rijn, gestuurd door Jette Sannen - moest het opnemen tegen een aantal zeer sterke combinatieploegen. Vanwege de tweede plaats vorig jaar mocht Die Leythe als eerste starten. In een strak tempo 34 roeide de ploeg naar een uitstekende tijd van 13:25, 12 seconden voor de combinatie Spaarne/Hertog/RIC. Vanwege de bochten bij de Rozenoordbrug, Utrechtsebrug en de Omval is de overwinning ook een topprestatie van stuurvrouw Jette Sannen, die zeer scherp langs woonboten, brugpijlers en andere ploegen stuurde.
De Dames Masters dubbelvier van Margot Tjalma, Fleur Hiensch, Mandy Hulst en Vera Arntzen, gestuurd door Fiona van de Haar won de A-categorie, en werd zevende in het totale Dames Mastersveld.
Alle uitslagen zijn te vinden op https://www.novembervieren.nl/uitslagen
Onderschrift foto: de jongens hadden kennelijk op de overwinning gerekend en een overhemd met Leythe-stropdas meegenomen.