dieleythe-banner-vergroot

Lustrumfeest verslag & foto's

Geplaatst op 11-04-2024  -  Categorie: Vereniging  -  Auteur: Sanderien de Jong / Lustrumcommissie
sy-05-april-image110-7008-x-4672

 

Die Leythe bestaat dit jaar 110 jaar, en dat mag gevierd worden! Afgelopen vrijdag kwamen bijna 200 leden naar feestlocatie Scheltema om samen te dansen en te feesten tijdens het grootse lustrumfeest. Om 20:00u openden de deuren: tot 21:00u was het ‘foute’ uurtje voor de jeugd. Jeugdcommissaris Lieve had een heuse karaoke opgetuigd, waar alle aanwezige jeugdleden vol overgave aan meededen. Dat het af en toe een beetje vals klonk mocht de pret niet drukken… Intussen stroomde Scheltema vol. Leuk om iedereen nu eens in feestelijke kleding te zien, in plaats van in oranje shirtjes en sportbroeken!

 

Al snel opende Irene Slootweg, voorzitter van de Lustrumcommissie, het feest. De band Heartbeat ging enthousiast van start met lekker dansbare nummers, de dansvloer stroomde vol. Aan de andere kant van de zaal was genoeg ruimte om lekker te kletsen, maar wie het daar nog te lawaaiig vond, kon terecht in de aparte ruimte. Daar werd ook de lustrumkleding verkocht, en leden die al kleding besteld hadden konden deze afhalen (bestellen kan nog steeds via de site!). Er was tijdens het feest nog een bijzondere extra activiteit: er kon worden meegebreid aan een XL-Die Leythe-sjaal!

 

Tijdens de eerste pauze van de band deed iedereen mee aan de grote Die Leythe Pubquiz, met quizmasters Marieke en Jacowies. Nu eens geen Petje op-petje af, maar: stapje naar Katwijk-stapje naar Leiden. Er werd enthousiast meegedaan.

 

Vervolgens weer lekker dansen, bijpraten en aan de bar hangen. Het barpersoneel ging af en toe rond met lekkere hapjes. De sfeer was heel feestelijk en vrolijk, de dansvloer was geen moment leeg en het was een leuke gelegenheid om ook eens wat langer door te praten met leden die je niet wekelijks tegenkomt op het vlot. Zo ging het tot de late uurtjes door. Het was een geweldige avond, jammer dat we dit maar eens in de vijf jaar doen!

 

Met speciale dank aan Bram van den Eijkel, Corry van Driel-Lodder, Marieke van den Bosch en Sam Yates.

Alle foto's (gemaakt door Sam!) zijn nabewerkt en gepubliceerd. Deze zijn hier te downloaden. Let op de gebruiksrechten bijgevoegd in het mapje en zorg dat je geen screenshots van de foto's maakt maar ze met de download knop downloadt.  
Verwijderingsverzoeken, het opvragen van niet bewerkte foto's en vragen over de gebruiksrechten gaan via eitacinummoc.[antispam].@dieleythe.nl