dieleythe-banner-vergroot

Afroeien

Leren roeien is een doorlopend proces. Dit proces is bij Die Leythe opgedeeld in kleine stappen. Iedere stap rond je af door het behalen van een permissie. Hoe meer permissies je hebt, hoe moeilijker of beter de boten zijn waarin je mag roeien.

Tijdens de instructie-uren oefen je de verschillende vaardigheden die je moet beheersen om een permissie te behalen. De instructeurs van de Commissie Afroeien van Die Leythe zijn gevorderde roeiers en hebben doorgaans ervaring in het lesgeven aan beginnende roeiers en roeiers die een stap verder willen komen door het behalen van een hogere permissie.

De Commissie Afroeien organiseert de basisinstructie, de zomer- en winterinstructie. Na het behalen van examen kent de commissie de desbetreffende permissie toe.

Verder organiseert de Commissie Afroeien onder meer de instructeurscursus, de Oars- & Sculling-cursus, een klim-in-de-bootcursus en verzorgt de commissie het zogenaamde “voorroeien” voor de permissies.

Wil je meer weten over de verschillende permissies die je bij Die Leythe kunt behalen en op welke tijden er les wordt gegeven, klik dan hier.