dieleythe-banner-vergroot

grotefoto-cjdaywmx-125x75

Jeugd- en juniorencommissies

Jeugd- en juniorencommissies


Er zijn twee commissies die het roeien voor leden tot en met 18 jaar organiseren en begeleiden:

De jeugdcommissie (voor jeugdleden van 9 tot en met 14 jaar)
De juniorencommissie (voor juniorleden van 15 tot en met 18 jaar)

Jeugdcommissie

De jeugdcommissie bestaat uit een groep enthousiaste (ex-)roeiers die vaak ook zelf bij Die Leythe met jeugdroeien hebben meegedaan en het leuk vinden om andere kinderen te leren roeien en te begeleiden. De jeugdcommissie helpt bij het geven van instructie aan jonge roeiers en het afnemen van examens, maar ook bij andere activiteiten. Ze doen dit allemaal vrijwillig en staan graag op het vlot voor jullie! De meest in het oog springende activiteiten die de jeugdcommissie onder meer organiseert, zijn de Galgewater Jeugdwedstrijden en het jaarlijkse Jeugdkamp. Daarnaast organiseert de commissie film- en discoavonden.

Juniorencommissie

De juniorencommissie bestaat uit veelal (ex)roeiers die zelf ook juniorlid zijn geweest bij Die Leythe, maar die graag nog wat doen voor de vereniging. De commissie schakelt daarnaast vaak de hulp in van de junioren zelf.

De juniorencommissie organiseert de instructie voor juniorenroeiers en andere activiteiten, waarbij je kunt denken aan een avond bowlen, een discoavond of een gezellige nachttocht.