Commissie Terreinen en gebouwen

De terreinen en gebouwen van Die Leythe bestaan uit de grote- en kleine botenloods, het vaste botenterrein, het drijvende vlot, kleedkamers, krachthonk, vergaderkamers, sociëteit, werkplaats, schuur, fietsenstalling en drijvende tuinen. Deze faciliteiten worden in hoofdzaak door de Commissie Terreinen en Gebouwen onderhouden. Elke week op dinsdagochtend voeren leden van de commissie reparaties, verbeteringen en onderhoud uit en zij doen dat veel plezier en toewijding. Van de andere leden van Die Leythe wordt uiteraard verwacht dat zij de terreinen en gebouwen in het gebruik netjes houden zodat de commissie geen onnodig werk hoeft te doen. Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de activiteiten van de commissie Terreinen en Gebouwen, kom dan eens kijken op dinsdagochtend tussen 9.30 en 12 uur. MerijnSoeters-2869

De sociëteit

De sociëteit van Die Leythe is het kloppend hart van de vereniging waar leden elkaar overdag en in de avonduren, voor en na het roeien ontmoeten voor een drankje en voor de sociale roeicontacten. De bar wordt gerund door en voor de leden. De sociëteit is direct aan het water gelegen. Dit is de plek om volop te genieten van de roeiactiviteiten die op het water plaatsvinden. Met een klein terras aan het water heeft Die Leythe het mooiste plekje van Leiden. Voor het actuele barrooster klik hier.

Terreinen & gebouwen

De terreinen en gebouwen van Die Leythe bestaan uit de grote- en kleine botenloods, het vaste botenterrein, het drijvende vlot, kleedkamers, krachthonk, vergaderkamers, sociëteit, werkplaats, schuur, fietsenstalling en drijvende tuinen. Deze faciliteiten worden in hoofdzaak door de Commissie Terreinen en Gebouwen onderhouden. Elke week op dinsdagochtend voeren leden van de commissie reparaties, verbeteringen en onderhoud uit en zij doen dat veel plezier en toewijding. Van de andere leden van Die Leythe wordt uiteraard verwacht dat zij de terreinen en gebouwen in het gebruik netjes houden zodat de commissie geen onnodig werk hoeft te doen. Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de activiteiten van de commissie Terreinen en Gebouwen, kom dan eens kijken op dinsdagochtend tussen 9.30 en 12 uur. Het onderhoudsteam bestaat uit Peter Verkroost, Marien Rutgers, Klaas van der Plas, Gert van Driel, Ruud Dessing, Sander Gerritsen, Joop Gijsman, Ko Zonneveld, Louise Dencher, Henny Blansjaar, René Korthof , Ed Grootaarts en last but not least onze commissaris terreinen en gebouwen Albert Kingma. Jaarlijks wordt een vast programma van noodzakelijke controles en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Een greep uit de werkzaamheden: regelmatig doorspoelen van de waterleidingen naar de douches om legionellagroei te voorkomen, controle van de elektrische deursluitsystemen, afstellen en smeren van de deurdrangers, ontkalken van de douchekoppen, controle buitenverlichting, inspectie onderzijde van de sociëteit. Daarnaast verricht het team allerlei andere werkzaamheden zoals klein schilderwerk, diverse reparaties en het realiseren van verbeteringen op het terrein en in de gebouwen van Die Leythe. Enkele voorbeelden: ontwerp en bouw van een serie gemakkelijk te hanteren stalingskarren voor C-boten en wherries, diverse reparaties en verbeteringen aan de hijsinstallatie en wherrystalling in de kleine loods, optimalisatie van de werking van de buitenverlichting, aanpassing van de toegangsbrug naar de sociëteit i.v.m. veiligheid, aanbrengen van extra ophangpunten voor los materiaal zoals riggers.

Hier zie je wie er werken (diashow of klik voor volgende)

Feestcommissie

De feestcommissie maakt onderdeel uit van de Commissie Terreinen en Gebouwen en zorgt ervoor dat jaarlijks veel activiteiten worden georganiseerd of ondersteund. Hierbij kan worden gedacht aan een wijn- of bierproeverij, barbecues, vergaderingen van commissies en bestuur, en natuurlijk toertochten en wedstrijden die bij Die Leythe worden georganiseerd.  Ook zorgt de feestcommissie er met regelmaat voor dat er na afloop van grote roeiwedstrijden door alle deelnemers gezamenlijk kan worden gedineerd. Keer op keer verrast de feestcommissie de leden bij al deze activiteiten met heerlijke lekkernijen. De activiteiten van de feestcommissie vormen een belangrijke factor in de sociale samenhang binnen de vereniging.

10x15_MerijnSoeters-0396

De Drijvende Tuinen

Binnen de Commissie Terreinen en Gebouwen zorgen Hennie Korthof, Riet Hermans, Margriet Soeters en Heleen Heckman voor het onderhoud van de zogenaamde “Drijvende Tuinen” en andere beplanting op Die Leythe. Hier kun je zien wie wie is. De Drijvende Tuinen, die in het water naast de sociëteit aan de ‘stads’kant van het vlot liggen, zijn als het ware een hortus botanicus in het klein, met een grote diversiteit aan waterplanten. Van het voorjaar tot het najaar tonen de tuinen zich in sprankelende kleurenpracht. De drijvende tuinen zijn overigens niet alleen mooi, maar ook functioneel. Doordat de nieuwe sociëteit boven het water is gebouwd, komt daar minder licht en zuurstof in het water dan voorheen. Daardoor kunnen daar minder waterplanten groeien. Om dit te compenseren heeft Die Leythe op instigatie van het  Hoogheemraadschap Rijnland haar drijvende tuinen aangelegd.

Wie doen de tuinen? (diashow of klik voor volgende)


Ga snel naar

Weer in Leiden
9°
geheel bewolkt
Luchtvochtigheid: 93%
Windkracht: 3m/s Z
Max 10 • Min 9
10°
Za
11°
Zo
12°
Ma
11°
Di
Weer in OpenWeatherMap

Kalender

Nieuwsarchief

Social media

Logo_Twitter_49x40 Logo_Facebook_50x50

Categorieën

Top