Vertrouwenspersoon

Riet-Hermans   Riet Hermans                              Margien den Hollander-Gijsman   Margien den Hollander-Gijsman

De KNRB erkent dat ongewenst gedrag zich overal, dus ook binnen de roeigemeenschap, voordoet. Zij acht het belangrijk dat er zowel binnen de KNRB als binnen verenigingen bewuste aandacht is voor dit thema en raadt verenigingen met nadruk aan een eigen vertrouwenspersoon aan te stellen.
Die Leythe heeft twee vertrouwenspersonen benoemd (zie artikel 3.4 van het huishoudelijk reglement): Riet Hermans en Margien den Hollander-Gijsman. Die Leythe vindt het van belang dat haar leden zich fysiek en mentaal veilig voelen bij het uitoefenen van hun sport en tijdens hun aanwezigheid op de vereniging. Er dient sprake te zijn van een klimaat waarin de leden op een gelijkwaardige manier met elkaar omgaan en elkaars integriteit respecteren.
De volledige functienaam is: vertrouwenspersoon voor seksuele intimidatie en andere ongewenste omgangsvormen. Als iemand een ervaring heeft die als ongewenst, kwetsbaar of bedreigend wordt ervaren – seksuele intimidatie, verbale en non-verbale agressie, pesterijen, discriminatie, respectloze bejegening – kan desgewenst de vertrouwenspersoon ingeschakeld worden.
De vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk en aanspreekbaar voor kwesties die men niet rechtstreeks met betrokkene, een commissie of het bestuur wil bespreken. Met alle informatie wordt strikt vertrouwelijk en zorgvuldig omgegaan waarbij geheimhouding en anonimiteit zijn gewaarborgd. Gezamenlijk wordt gekeken hoe een probleem op de meest wenselijke en haalbare manier opgelost kan worden. De ervaring leert dat een vertrouwelijk gesprek, een luisterend oor, vaak al volstaat.

De vertrouwenspersonen zijn bereikbaar via Vertrouwenspersoon@dieleythe.nl en telefonisch:

  • Riet Hermans: 071-5142912
  • Margien den Hollander-Gijsman: via mobiele nummer op de ledenlijst

 


Ga snel naar

Weer in Leiden
5°
half bewolkt
Luchtvochtigheid: 100%
Windkracht: 5m/s Z
Max 5 • Min 5
2°
Za
1°
Zo
5°
Ma
6°
Di
Weer in OpenWeatherMap

Nieuwsarchief

Social media

Logo_Twitter_49x40 Logo_Facebook_50x50

Categorieën

Top