De Onderlinge

“De Onderlinge” is de jaarlijks terugkerende onderlinge roeiwedstrijd van Die Leythe waaraan in principe alle leden – jong en oud – meedoen. De races worden in veel verschillende nummers gevaren op het Galgenwater, waar voor die gelegenheid een tweeploegenbaan van 450 meter wordt uitgezet tussen de brug (start) en Die Leythe (finish).
Tegenwoordig duurt De Onderlinge één dag, in principe gedurende een van de laatste weekenden van september. De tijd dat De Onderlinge, vanwege het grote aantal deelnemers en boottypen, twee volle dagen in beslag nam, lijkt definitief voorbij. Ook het traditionele stijlroeien, dat in 1992 met de daarbij behorende kleding en jurering voor het laatste werd uitgeschreven, lijkt niet meer levensvatbaar.
Alhoewel voor jongere én oudere roeiers het winnen van de Onderlinge heel belangrijk blijkt te zijn, is gezelligheid een belangrijke factor geworden op deze vaak stralende dag.
De jeugd- en juniorencommissie bevordert de deelname van alle jeugdleden (10 – 15 jaar) en junioren (15 – 18 jaar). Voor de wedstrijdjunioren is het altijd weer een belangrijk moment om het visite
kaartje voor het nieuwe wedstrijdseizoen af te geven en/of revanche te nemen op de tegenstanders – en ploeggenoten – van het afgelopen seizoen.
Het nummer “Instructievieren, dat gevaren wordt in C-vieren, is de laatste jaren erg in populariteit gestegen. In principe doen alle nieuwe leden mee die het betreffende jaar in het instructie-programma hebben meegedraaid.
Maar de koningsnummers van De Onderlinge zijn toch wel de Instap-8+ en de Wherry-race. Via intekenlijsten kan iedereen voor de instapachten intekenen. De ploegsamenstelling voltrekt zich zo willekeurig mogelijk. Races worden eindeloos herhaald in evenzovele nieuwe samenstellingen. Via het meedoen en winnen van de Wherry-race is er kans op eeuwige roem. Door de jaren heen zijn tijdens de Wherry-race vele reputaties aan diggelen gevallen.
De wedstrijden worden afgesloten met een prijsuitreiking, een botendoop en een diner of BBQ en soms met een daverend feest.
Hoewel het voortouw voor de organisatie de laatste jaren bij de Commissie ROW is komen te liggen, wordt De Onderlinge in principe verenigingsbreed georganiseerd.

onderlinge2014-1

Instap-acht tijdens De Onderlinge 2013


Ga snel naar

Agenda

Social media

Logo_Twitter_49x40 Logo_Facebook_50x50

Nieuwsarchief

Top