Recreatieroeien

Bij het recreatie- en toerroeien is naast de sportieve prestatie ook het sociale aspect belangrijk. Door aan georganiseerde tochten mee te doen, kom je gemakkelijk in contact met andere leden van de vereniging.

Bij het recreatie- en toerroeien is naast de sportieve prestatie ook het sociale aspect belangrijk. Door aan georganiseerde tochten mee te doen, kom je gemakkelijk in contact met andere leden van de vereniging.
Tochten beperken zich niet tot onze eigen omgeving. Ook de KNRB en andere roeiverenigingen in binnen- en buitenland organiseren tochten. Kijk hiervoor ook eens op het toerplatform. Anderen komen, soms met ons, bij ons roeien. Ploegen uit de omgeving maar ook uit Middelburg, Haarlem, Kopenhagen en Düsseldorf.

MerijnSoeters-1921

Een aantal jaarlijks terugkerende tochten bij Die Leythe zijn o.a. de Openingstocht, de Nieuwe Ledentocht, de Pinkstertocht en de Oliebollentocht.

Voor recreatieroeiers die graag uitgedaagd willen worden, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan roeimarathons. Dit zijn roeiwedstrijden in C-materiaal, die vaak door mooie natuurgebieden gaan, zoals de Groene Hart Marathon, de weerribben Marathon of de Hart van Holland Marathon. Deze roeimarathons kunnen meestal zowel in wedstrijdvorm als recreatief worden geroeid. Ook hiervoor kan je terecht op het toerplatform.

Aanmelden kan via recreatie@dieleythe.nl en bij voldoende deelnemers ondersteunt de recreatiecommissie de faciliteiten.

Naast deze activiteit leent deze commissie wherry's uit aan gastroeiers van andere verenigingen zodat deze tochten kunnen maken. De locatie van Die Leythe ligt bijzonder gunstig als begin- en eindpunt voor tochten. In de directe omgeving kun je kiezen uit verschillende routes door de stad Leiden, over de meren (Kagerplassen, Braassemermeer) of door het prachtige polderlandschap van de Bollenstreek of het Groene Hart.

IMG_9263 - Row4Rights Donau Tocht 2011

Midweekroeien

Binnen de commissie bestaat de werkgroep Midweekroeien. Regelmatig wordt vanaf Die leythe een roeitocht in de omgeving georganseerd.Daarnaast organiseert deze werkgroep op wisselende doordeweekse dagen een aantal roeitochten door het gehele land, vaak in de vorm van een uitwisseling met andere verenigingen. Een leuke manier om nieuw roeiwater te ontdekken en de banden met andere verenigingen te versterken.

Het programma van het midweekroeien is opgenomen in het programma van de recreatiecommissie.

 

MerijnSoeters-1854

KNRB toertochtenprogramma

De toercommissie van de KNRB organiseert jaarlijks meerdaagse tochten voor haar leden in het buitenland, bijvoorbeeld in Engeland, Duitsland en Frankrijk. Ook is het mogelijk gebruik te maken van het Botenwagenproject van de KNRB: op een aantal plekken in het buitenland staat een botenwagen met 2 wherry’s ter beschikking van de leden van de KNRB. . Via de website van de KNRB kunnen leden deze reserveren.
Alle informatie hierover op het toerplatform.

MerijnSoeters-1855

RoeitochtvertrekplaatsDatum en tijdopgeven hieronderBijzonderheden
WRV De ZaanWormerveerWoensdag 22 augustus inschrijven voor 10 augustus
Tweede nieuwe leden tochtDie Leythezaterdag 1 september 2018Inschrijven voor 27 augustusVerzamelen op Die Leythe : 9.00 uur. vertrek: 9.30 uur.
Terug: 14.30 uur.
R&ZV De AmstelAmsterdamDinsdag 18 septemberInschrijven voor 10 september
KGR De Hunze GroningenMaandag 8 oktober Inschrijven voor 1 oktober
3 oktober tochtDie LeytheMaandag 3 oktober 2017Inschrijven voor 28 september
Puzzeltocht ("voor wie niet weg was")Die leythe ZATERDAG 13 OKTOBER 2018.Inschrijven voor 11 oktoberWe verzamelen om 9.30 uur voor de briefing om aansluitend de boten te water te laten. Vertrek om 10.00 uur. (Bij slecht weer wordt de tocht door de commissie uitgesteld tot zondag 14 oktober).
LichtjestochtDie Leythezondag 25 november 2018Inschrijven voor 15 november
OliebollentochtDie Leythevrijdag 28 december 2018Inschrijven voor 23 december (haast u de tocht kan snel vollopen)


Ga snel naar

Weer in Leiden
17°
lichte regen
Luchtvochtigheid: 88%
Windkracht: 3m/s WNW
Max 18 • Min 18
20°
Za
21°
Zo
21°
Ma
21°
Di
Weer in OpenWeatherMap

Kalender

Nieuwsarchief

Social media

Logo_Twitter_49x40 Logo_Facebook_50x50

Categorieën

Top