Recreatieroeien

Bij het recreatie- en toerroeien is naast de sportieve prestatie ook het sociale aspect belangrijk. Door aan georganiseerde tochten mee te doen, kom je gemakkelijk in contact met andere leden van de vereniging.

Bij het recreatie- en toerroeien is naast de sportieve prestatie ook het sociale aspect belangrijk. Door aan georganiseerde tochten mee te doen, kom je gemakkelijk in contact met andere leden van de vereniging.
Tochten beperken zich niet tot onze eigen omgeving. Ook de KNRB en andere roeiverenigingen in binnen- en buitenland organiseren tochten. Kijk hiervoor ook eens op het toerplatform. Anderen komen, soms met ons, bij ons roeien. Ploegen uit de omgeving maar ook uit Middelburg, Haarlem, Kopenhagen en Düsseldorf.

MerijnSoeters-1921

Een aantal jaarlijks terugkerende tochten bij Die Leythe zijn o.a. de Openingstocht, de Nieuwe Ledentocht, de Pinkstertocht en de Oliebollentocht.

Voor recreatieroeiers die graag uitgedaagd willen worden, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan roeimarathons. Dit zijn roeiwedstrijden in C-materiaal, die vaak door mooie natuurgebieden gaan, zoals de Groene Hart Marathon, de weerribben Marathon of de Hart van Holland Marathon. Deze roeimarathons kunnen meestal zowel in wedstrijdvorm als recreatief worden geroeid. Ook hiervoor kan je terecht op het toerplatform.

Aanmelden kan via recreatie@dieleythe.nl en bij voldoende deelnemers ondersteunt de recreatiecommissie de faciliteiten.

Naast deze activiteit leent deze commissie wherry's uit aan gastroeiers van andere verenigingen zodat deze tochten kunnen maken. De locatie van Die Leythe ligt bijzonder gunstig als begin- en eindpunt voor tochten. In de directe omgeving kun je kiezen uit verschillende routes door de stad Leiden, over de meren (Kagerplassen, Braassemermeer) of door het prachtige polderlandschap van de Bollenstreek of het Groene Hart.

IMG_9263 - Row4Rights Donau Tocht 2011

Midweekroeien

Binnen de commissie bestaat de werkgroep Midweekroeien. Regelmatig wordt vanaf Die leythe een roeitocht in de omgeving georganseerd.Daarnaast organiseert deze werkgroep op wisselende doordeweekse dagen een aantal roeitochten door het gehele land, vaak in de vorm van een uitwisseling met andere verenigingen. Een leuke manier om nieuw roeiwater te ontdekken en de banden met andere verenigingen te versterken.

Het programma van het midweekroeien is opgenomen in het programma van de recreatiecommissie.

 

MerijnSoeters-1854

KNRB toertochtenprogramma

De toercommissie van de KNRB organiseert jaarlijks meerdaagse tochten voor haar leden in het buitenland, bijvoorbeeld in Engeland, Duitsland en Frankrijk. Ook is het mogelijk gebruik te maken van het Botenwagenproject van de KNRB: op een aantal plekken in het buitenland staat een botenwagen met 2 wherry’s ter beschikking van de leden van de KNRB. . Via de website van de KNRB kunnen leden deze reserveren.
Alle informatie hierover op het toerplatform.

MerijnSoeters-1855

RoeitochtvertrekplaatsDatum en tijdopgeven hieronderBijzonderheden
OliebollentochtDie Leythevrijdag 28 december 2018Inschrijven voor 23 december (haast u de tocht kan snel vollopen)Naar Taveerne De Oude Sluys in Leidschendam.
Kosten: € 5 per persoon voor glühwein en oliebollen.
Basispermissie en scull 1/C1 vereist en een goede conditie. Het kan heel koud zijn eind december en het is een flink eind roeien. Dus schrijf je alleen in als je zeker weet dat je het aan kan.
Midwinterexcursie naar Die LeytheZONDAG 10 FEBRUARI 2018Inschrijven voor 3 februariHet doel wordt nog vastgesteld
Lustrum recreatietocht samen met Njordverrassing
glipperrace voor toerroeiers van die leythe Die Leythe naar de Kaag en terugzondag 7 april 2019Inschrijven voor 30 aprilWe verzamelen om 8.00 uur en leggen met elkaar de boten in het water.

Om 8.30 uur wordt gestart en jullie tijd vastgelegd.
KIKA ROW13 april 2019inschrijven voor 7 aprilverder nieuws volgt
Bollentocht Die LeytheZaterdag 20 april 2019 Inschrijven voor 10 april
Pinkstertocht (2e pinksterdag)Die Leythemaandag 10 juni 2019Inschrijven voor 1 juni
Leidse glipper tocht voor gastroeiers KNRBDie Leythe14 juni 2019inschrijven voor 4 juniOntvangst op Die Leythe 9.30 uur met koffie. 10.00 uur vertrek. Rond 16.00 uur terug. Borrel na.
Kosten € 10 pp
We varen in wherry’s. Die Leythe heeft 7 wherry’s voor gasten ter beschikking. Wie het eerst komt….
Tochtlengte tussen 25 -30 km.
De route wordt pas op de dag zelf bepaald i.v.m. wind en al of niet over de Kagerplassen kunnen varen.
Routekaarten en beschrijving tocht aanwezig.
Eerste nieuwe leden tochtDie Leythezaterdag 29 juni 2018 inschrijven voor 10 juni
Geschikt en bedoeld voor alle nieuwe leden!
Richting Ruime Sop Wassenaar. Die Leythe : 9.45 uur.
Voor wie niet weg is tochtDie Leythezaterdag 27 juli 2018inschrijven voor 16 juliVerzamelen op Die Leythe om 9 u,Basispermissie plus scull 1 of C1 vereist.
Landelijke MidweektochtDie LeytheDonderdag 15 augustus 2019 inschrijven voor 10 augustus
Tweede nieuwe leden tochtDie LeytheZaterdag 5 september 2019 Inschrijven voor 30 augustus Verzamelen op Die Leythe : 9.00 uur. vertrek: 9.30 uur.
Terug: 14.30 uur.
3 oktober tochtDie LeytheMaandag 3 oktober 2018Inschrijven voor 28 september
Lichtjestocht/ SluitingstochtDie LeytheZondag 24 november 2019Inschrijven voor 15 november
OliebollentochtDie LeytheVrijdag 29 december 2019Inschrijven voor 23 december (haast u de tocht kan snel vollopen)


Ga snel naar

Weer in Leiden
-1°
onbewolkt
Luchtvochtigheid: 86%
Windkracht: 2m/s O
Max -1 • Min -2
7°
Ma
5°
Di
5°
Wo
1°
Do
Weer in OpenWeatherMap

Nieuwsarchief

Social media

Logo_Twitter_49x40 Logo_Facebook_50x50

Categorieën

Top