Recreatieroeien

Bij het recreatie- en toerroeien is naast de sportieve prestatie ook het sociale aspect belangrijk. Door aan georganiseerde tochten mee te doen, kom je gemakkelijk in contact met andere leden van de vereniging.

Bij het recreatie- en toerroeien is naast de sportieve prestatie ook het sociale aspect belangrijk. Door aan georganiseerde tochten mee te doen, kom je gemakkelijk in contact met andere leden van de vereniging.
Tochten beperken zich niet tot onze eigen omgeving. Ook de KNRB en andere roeiverenigingen in binnen- en buitenland organiseren tochten. Kijk hiervoor ook eens op het toerplatform. Anderen komen, soms met ons, bij ons roeien. Ploegen uit de omgeving maar ook uit Middelburg, Haarlem, Kopenhagen en Düsseldorf.

MerijnSoeters-1921

Een aantal jaarlijks terugkerende tochten bij Die Leythe zijn o.a. de Openingstocht, de Nieuwe Ledentocht, de Pinkstertocht en de Oliebollentocht.

Voor recreatieroeiers die graag uitgedaagd willen worden, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan roeimarathons. Dit zijn roeiwedstrijden in C-materiaal, die vaak door mooie natuurgebieden gaan, zoals de Groene Hart Marathon, de weerribben Marathon of de Hart van Holland Marathon. Deze roeimarathons kunnen meestal zowel in wedstrijdvorm als recreatief worden geroeid. Ook hiervoor kan je terecht op het toerplatform.

Aanmelden kan via recreatie@dieleythe.nl en bij voldoende deelnemers ondersteunt de recreatiecommissie de faciliteiten.

Naast deze activiteit leent deze commissie wherry's uit aan gastroeiers van andere verenigingen zodat deze tochten kunnen maken. De locatie van Die Leythe ligt bijzonder gunstig als begin- en eindpunt voor tochten. In de directe omgeving kun je kiezen uit verschillende routes door de stad Leiden, over de meren (Kagerplassen, Braassemermeer) of door het prachtige polderlandschap van de Bollenstreek of het Groene Hart.

IMG_9263 - Row4Rights Donau Tocht 2011

Midweekroeien

Binnen de commissie bestaat de werkgroep Midweekroeien. Regelmatig wordt vanaf Die leythe een roeitocht in de omgeving georganseerd.Daarnaast organiseert deze werkgroep op wisselende doordeweekse dagen een aantal roeitochten door het gehele land, vaak in de vorm van een uitwisseling met andere verenigingen. Een leuke manier om nieuw roeiwater te ontdekken en de banden met andere verenigingen te versterken.

Het programma van het midweekroeien is opgenomen in het programma van de recreatiecommissie.

 

MerijnSoeters-1854

KNRB toertochtenprogramma

De toercommissie van de KNRB organiseert jaarlijks meerdaagse tochten voor haar leden in het buitenland, bijvoorbeeld in Engeland, Duitsland en Frankrijk. Ook is het mogelijk gebruik te maken van het Botenwagenproject van de KNRB: op een aantal plekken in het buitenland staat een botenwagen met 2 wherry’s ter beschikking van de leden van de KNRB. . Via de website van de KNRB kunnen leden deze reserveren.
Alle informatie hierover op het toerplatform.

MerijnSoeters-1855

RoeitochtvertrekplaatsDatum en tijdInschrijven
SnerttochtDie LeytheVANWEGE CORONAMAATREGELEN AFGELAST. ZONDAG 14 FEBRUARI 2021Inschrijven voor 9 februari
Glipperrace voor toerroeiers van die leythe Die LeytheVANWEGE CORONAMAATREGELEN AFGELAST. zondag 28 maart 2021Inschrijven voor 23 maart
Bollentocht Die LeytheVANWEGE CORONAMAATREGELEN AFGELAST Zaterdag 18april 2021Inschrijven voor 10 april
Happen en TrappenDie LeytheVANWEGE CORONAMAATREGELEN AFGELAST Zaterdag 7 mei 2021Inschrijven voor 2 mei
Pinkstertocht (2e pinksterdag)Die LeytheVANWEGE CORONAMAATREGELEN AFGELAST maandag 24 mei 2021Inschrijven voor 19 juni
Leidse glipper tocht voor gastroeiers KNRBDie LeytheVANWEGE CORONAMAATREGELEN AFGELAST 04 juni 2021inschrijven voor 30 mei
Eerste nieuwe leden tochtDie Leythezaterdag 3 juli 2020inschrijven voor 27 juni
ONDER CORONA VOORBEHOUD. Geschikt en bedoeld voor alle nieuwe leden!
Voor wie niet weg is of: Generatietocht.Die Leythezondag 8 augustus 2021inschrijven voor 3 augustus
ONDER CORONA VOORBEHOUD. Voor wie? Daar komen we op terug.
"Tweede" nieuwe leden tochtDie LeytheZondag 5 september 2021Inschrijven voor 30 augustus
ONDER CORONA VOORBEHOUD. Hopelijk mogen we weer in meermansboten het water op en kunnen we jullie kennis laten maken met het water voorbij de bruggen.
Iedereen die in de instructie zit, of je nu net bent begonnen of al wat langer bezig , kan mee. Ook als je vorig jaar bent mee geweest en nog in de instructie zit, kun je je inschrijven. Hoe meer leerlingen, hoe gezelliger en het is goed voor de onderlinge contacten. Er kunnen 18 roeiers mee en 6 stuurlieden.
We varen in wherry’s en de stuurlieden zijn ervaren roeiers.
Onze bestemming van die dag blijft nog even een verrassing.
Bij slecht weer kan de recreatiecommissie kiezen voor een andere bestemming of de tocht afgelasten.
Tijdstip van verzamelen op Die Leythe : 9.00 uur.
Direct na de briefing in de societeit leggen we gezamenlijk de boten in het water. We leggen 1 boot in het water, instappen, weg van het vlot en stellen op het water. Dit i.v.m. de examens die op dat moment gehouden worden. We blijven tijdens de tocht met alle boten zoveel mogelijk bij elkaar. We verwachten rond 13.30 uur terug zijn op Die Leythe.
Meenemen: roeikleding, regenkleding, iets warms, iets luchtigs, zonnebrandcrème, water, lunchpakket, koffie/thee.
Zorg ook voor een oranje hesje zodat je goed zichtbaar bent op het water.
Inschrijven kan via de poster in de sociëteit .
3 oktober tochtDie LeytheMaandag 3 of 4 oktober 2020Inschrijven voor 28 september
We verzamelen om 7.00 uur op Die Leythe en leggen direct de boten in het water. Om 8.00 uur starten de feestelijkheden in het van der Werfpark. Na de zang roeien we door naar de Waag. Daar halen we de voor ons klaarliggende haring- en wittebrood op. We roeien daarna terug naar Die Leythe om gezamenlijk onder genot van een glaasje de meegebrachte haring- en wittebrood te nuttigen.
Lichtjestocht/ SluitingstochtDie LeytheZondag 21 november 2021Inschrijven voor 16 november
Voor de 6e keer een avondroeitocht door Leiden.. We varen in gestuurde C boten. Wherry’s, C4+ , C3+ en C2+. Inschrijven kan via de inschrijflijst op het prikbord in de sociëteit.
Starttijd: 17.00 uur: Verzamelen en briefing;17.30 uur: Boten in het water;18.00 uur: Iedereen op het water en vertrek. Verwachte duur tocht: 1 uur en 45 minuten. Na afloop gezamenlijke maaltijd in de sociëteit.
Veiligheid op het water: De minimale vereiste om mee te mogen doen is in het bezit zijn van een basis- en C1/scull 1 permissie. Iedere boot heeft een captain die verantwoordelijk is voor de boot. Het mobiele nummer van de captain is bekend bij de organisatie.
Er wordt in colonne gevaren. Alle boten worden door de organisatie uitgerust met ledverlichting.
Zorg vooral voor warme en regenbestendige kleding. De avonden kunnen al heel koud zijn. Zorg ook voor warme voeten en handen. Spreek af wie er in de boot stuurt, zodat deze
stuur zich extra warm kan aankleden.
Kosten: € 20 per persoon. Pas als het geld ontvangen is, is je inschrijving definitief. Rekeningnummer:
NL 46 INGB 0003081270 t.n.v. J.H. Verkerk – Holswilder .
hanteren de volgorde van aanmelden. Maximaal aantal deelnemers: 52
Oliebollentocht Die Leythewoensdag 30 december 2021Inschrijven voor 20 december (haast u de tocht kan snel vollopen)
Naar Taveerne De Oude Sluys in Leidschendam.
Kosten: € 5 per persoon voor glühwein en oliebollen.
Basispermissie en scull 1/C1 vereist en een goede conditie. Het kan heel koud zijn eind december en het is een flink eind roeien. Dus schrijf je alleen in als je zeker weet dat je het aan kan.


Ga snel naar

Agenda

Social media

Logo_Twitter_49x40 Logo_Facebook_50x50

Nieuwsarchief