De “Voor-Wie-Niet-Weg-Is” tocht weer gevaren.

De eerste brug

Op Zaterdag 27 juli 2019 werd de “VoorWieNietWegIs” tocht weer geroeid.
De dag waarop het weer zou omslaan. Na de tropische periode temperaturen van 20 graden, (misschien wel veel) regen en onweer. En dat was ook zo. Ten zuiden van de Leidse regio dan. Wij hadden, net als noord Nederland, een tamelijk zonnige, warme dag en hebben met 17 mensen heerlijk geroeid.

Doel van de tocht: Het Geertje en de Weipoort. Met name het Weipoortgebied was goed voorbereid. Bij alle brugeigenaren was een bief in de bus gedaan met de boodschap: “wij komen er aan”. Een teleurstelling dus dat er èèn belde met de boodschap dat de brug door de hitte vast zat. Of toch niet. Toen de stoet er aan kwam ging er net een motorvlet ongehinderd door. Op onze vraag of de Weipoortse Vliet toegankelijk was zei de schipper van die boot breed lachend: “dankzij mij wel”.
Op naar het Geertje, koffie gedronken, nog een keer op buienradar gekeken en toen de beslissing genomen: wij gaan door de Weipoortse Vliet.

De derde brug bleef dicht

Niet dus. De eigenaar van de brug die zogenaamd vast zat weigerde ons er door te laten. We hadden samen met de motorvlet er door moeten gaan. Nu moesten we wachten op de melkwagen. Toen die er over was mochten we er nog niet door. Iets om met de vaarwegbeheerder te gaan bespreken.

Wij zijn terug gegaan. Ook leuk maar toch wat teleurgesteld, maar ook weer blij vanwege het prachtige weer, het vlakke water, de wind en het goede gezelschap.

Trouwens, het zwemmen na afloop was ook niet mis!
Volgend jaar zeker weer doen.

Ed Grootaarts

Posted in Mededelingen recreatieroeien, Recreatie

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top