Zilver voor Karolien Florijn bij FISA Worldcup II in Linz

Na goud in de dubbelvier in Belgrado heeft Karolien Florijn alweer een internationale podiumplaats behaald. Na Belgrado ruilde Karolien haar plaats – volgens planning – in de dubbelvier in en stapte met Roos de Jong van Proteus-Eretes in de dubbeltwee. Op vrijdag gaven zij, met Karolien op slag, meteen hun visitekaartje af door met ruim verschil de voorwedstrijd te winnen, waardoor zij zich direct plaatsten voor de finale op zondag.

In de finale op zondag ging het uiteindelijk tussen Nieuw-Zeeland – de Olympisch kampioenen van 2016 – en Nederland: na een ‘rustige’ start schoof Nederland geleidelijk op in het veld, en lag op 1000m zelfs eerste. Daarna ging Nieuw-Zeeland in de aanval en werd het een spannend gevecht, dat uiteindelijk door Nieuw-Zeeland werd gewonnen (met 2,5 seconden). Met dit geweldige resultaat, zilver in haar eerste internationale wedstrijd in de dubbeltwee,  heeft Karolien zich wederom in de kijker geroeid. 

Ik raad iedereen aan om de race te bekijken op: Worldcup_Linz_W2x

Er was nog meer Leythe-succes: Jan Klerks behaalde met zijn para-roeiers Corné de Koning en Annika van der Meer tweemaal goud (in de mannen skiff en in de mixed dubbeltwee).

Posted in Nieuws, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top