Wintertraining in zonnig Varese en Sevilla voor Karolien, Isabel, Gert Jan en Finn

Komend weekend start het roeiseizoen 2017 met de traditioneel spectaculaire Heineken Vierkamp. Vier roeiers van Die Leythe bereidden zich afgelopen voorjaarsvakantie in het buitenland  voor.

Sevilla

Karolien Florijn was 14 dagen in Sevilla met de nationale olympische vrouwenselectie. Ze maakte hier vele kilometers in de 2- en 4- (boordroeien dus).

Karolien in Sevilla in training met ANRT

Kort voor vertrek naar had zij grote indruk gemaakt door als jongste teamlid de snelste 6 km test op de ergometer te klokken (21:42.2; gemiddeld 1:48.5) en de 2e tijd op de 2 km test (6:49.4).

Varese (Noord-Italië)

Isabel van Opzeeland, Gert Jan van Doorn en Finn Florijn waren onder leiding van Ed Maan naar Varese afgereisd met 70 jonge roeitalenten uit heel Nederland, waaronder twee jonge vieren van Njord en Saurus en de KIWA-acht van Nico Rienks en Rob Robbers, alsmede Ward van Zeijl en Mirjam Box van Asopos.

Het gladde meer van Varese …. met besneeuwde Alpen op de achtergrond

Op het schitterende, meestal spiegelgladde meer van Varese werd vanaf half zeven in de ochtend in alle mogelijke combinaties en sparsessies getraind; soms vier keer per dag. De coaches wisselden elkaar veelvuldig af.  

Isabel tijdens een sparsessie op het meer

Differentieel leren was het motto. Tussen de trainingen door was het verplicht huiswerk maken/studeren en goed Italiaans eten bij de aan het meer gelegen roeiclub.

Er waren twee fotografen (Ellen de Monchy en Gerben Rink) meegereisd die vrijwel permanent in bootjes meevoeren voor een grote hoeveelheid foto’s en instructie video’s (Facebook-Willema Alexanderbaan Topsport Academy).

Gert Jan na een sparsessie

 

Finn was dé grote verrassing

Het trainingskamp werd georganiseerd door de Willem Alexanderbaan Topsport Academy. Het trainingskamp werd door de deelnemers zelf betaald, met een sponsorbijdrage van de Stichting Topsport Leiden. De gastvrije Roeiclub Varese stelde haar faciliteiten, waaronder volgbootje, beschikbaar. Om tijd en kosten te besparen werden heen- en terugreis met de bus afgelegd.

Voor de coach was het best wel koud in de vroege ochtend

Posted in Jeugd & junioren, Nieuws, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top