Winst op Henley en Holland Beker/WCIII

Afgelopen weekend kwamen 3 Die Leythe roeiers in actie tijdens de prestigieuze Henley Royal Regatta in Engeland. Gert-Jan en Finn werden met hun 8, waarmee ze ook naar het WU23 in Sarasota gaan, heel verdienstelijk 2e.

Gert-Jan en Finn in actie tijdens de finale.

Karolien startte in de dames 4- die ze overtuigend wisten te winnen. Na winst in de 1e wereldbeker dit seizoen en de eerste plek bij de Europese Kampioenschappen is dit een mooie opmaat voor de volgende toernooien deze zomer.

Karolien met haar ploeg tijdens de finale.

Het eerste staat komend weekend al op het programma, van 12 t/m 14 juli vind de 3e wereldbeker plaats, dit jaar georganiseerd door de Holland Beker op de Willem Alexander Baan in Zevenhuizen. Naast Karolien komt ook Hilmar Verbeek in actie in de lichte mannen dubbelvier, en na dit wekkend zal ook duidelijk zijn of zij naar de WK worden uitgezonden.

Het is een unieke kans om zo dicht bij huis de wereldtop van de roeiwereld in actie te zien, en op internationaal toneel onze eigen roeiers te kunnen aanmoedigen. Meer informatie over de wereldbeker kun je vinden op www.rotterdamregatta.com, en hier kun je ook kaarten kopen of je aanmelden als vrijwilliger.

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top