Wedstrijdroeiers Die Leythe op trainingskamp in Varese en Sevilla

 

De wedstrijdsectie van Die Leythe – ca. 25 roeiers – is in de voorjaarsvakantie neergestreken in Varese (noord Italië) en Sevilla (zuid Spanje) om zich een week lang intensief voor te bereiden op het begin van het wedstrijdseizoen 2019 (Heineken, Head, Skiffhead en NK-klein).

Coach Ed Maan traint met zijn 5 skiffeurs – Finn Florijn, Jasper Joordens, Isabel van Opzeeland, Hilmar Verbeek en Niels Boonstra (Njord) – op het Lago di Varese, bij Locarno aan de voet van de Alpen.

De coaches Jan Klerks, Theo Noordman en Jaap Kramers trekken baantjes met hun roeiers in het roeiwalhalla Sevilla, waar ook de KNRB vrouwen-selectie (met Karolien Florijn) op trainingskamp is. Deze junioren zijn kansrijk in de jongens 18 dubbelvier, de jongens 16 dubbelvier en de meisjes 16 dubbelvier op de Amstel en daarna individueel in de skiff op de Skiffhead en de NK-klein op de Bosbaan.

Eén factor hebben ze over het hoofd gezien: dat deze week de lente in Nederland losbarstte met zon en temperaturen die kunnen wedijveren met Varese en Sevilla.

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top