Zes overwinningen bij Argo Sprint (2) en NSRF Slotwedstrijden (4)

Voor de meeste Leytheroeiers is het wedstrijdseizoen afgesloten, maar voor ongeveer 10 roeiers volgen nog belangrijke internationale toernooien, zoals de Henley Royal Regatta komende week, de Worldcup III op de WA-baan op 13-14 juli, de WK onder 23 van 24-28 juli in Sarasota (Florida), de Coupe de la Jeunesse in Corgeno (Italië), de WK Junioren op de olympische roeibaan in Tokyo van 7-11 augustus en de WK Senioren in Linz van 25 augustus tot 2 september. Over de deelnemers van Die Leythe aan deze toernooien zullen wij binnenkort berichten op de website.

In het afgelopen zonnige en zeer warme weekeinde was de Willem Alexanderbaan het strijdtoneel voor de Argo Sprintwedstrijden (vrijdagavond) en de NSRF Slotwedstrijden / Njord Lustrum. Daar hebben de Leytheroeiers het nationale roeiseizoen waardig afgesloten met 5 overwinningen:

  • Bij de Argo Sprintwedstrijden won Isabel van Opzeeland overtuigend de dames gevorderden skiff (4 seconden voor Asopos) en – samen met Benthe Boonstra – de dames elite dubbeltwee (3 seconden voor Skadi).
  • op zaterdag won de nationale meisjes dubbelvier met Hannah Otterloo, Hannah van der Sluijs (Hunze), Hannah Heideveld (RIC) en Pau Koster (Maas) het nummer dames gevorderden dubbelvier, 1,5 seconden voor de Leythe/Tromp dubbelvier met Jildou Wassenaar.
vlnr Hannah Otterloo, Hannah van der Sluijs, Hannah Heideveld en Pau Koster
  • op zondag won dezelfde ploeg met Hannah Otterloo op slag het nummer Meisjes 18 dubbelvier, voor de Leythe/Tromp ploeg met Jildou Wassenaar op boeg.
  • op zaterdag behaalde Alexander Suijver een mooie tweede plaats in de jongens 18 skiff, wat hem een nominatie voor uitzending naar de Coupe oplevert.
  • op zondag won Isabel van Opzeeland met overmacht het nummer meisjes 18 skiff; Rosemary Jansen werd – als zestienjarige – heel mooi vierde in het veld van 20 roeisters.
  • als kers op de taart won de combi Spaarne/Leythe jongens 16 acht (met David de Groot, Marlijn Teuben en Albert Segers, gestuurd door Max Waterreus) aan het einde van de dag in de voorlaatste race; zij werden derde in het gecombineerde veld van zeven J18 en J16 achten; de combi jongens 18 acht met Ruben Kouwenhoven en Martijn Oortwijn werd daarin tweede.
vlnr de Leythe roeiers: David de Groot, Max Waterreus (stuur), Albert Segers en Merlijn Teuben
  • Tot slot: Trijntje van Doorn won een medaille als stuurvrouw van de jongens 16 dubbelvier van Het Spaarne.
een mooi Njord Lustrumblik voor Trijntje!

Een mooie afsluiting dus, met felicitaties voor de roeiers en vooral ook voor de coaches die dit met alle fietsuren langs de kant mogelijk hebben gemaakt. Zoals gezegd, volgen later nadere berichten over de uitzendingen naar de Worldcup, de Coupe, de WKU23, de WKJ en de WK Senioren.

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top