Vijf nationale titels voor die Leythe bij ARB / NK op de Bosbaan

Onze junioren wedstrijdroeiers hebben een zeer succesvol weekeinde gehad bij de ARB / NK. In totaal werden acht overwinningen behaald.

 

Die Leythe deed mee aan zeven nummers van het NK-groot en behaalde in vijf daarvan een overwinning:

 • De mooiste overwinning was die in de Jongens 16 dubbelvier, waar onze verenigingsploeg (Ruben Kouwenhoven, Alexander Suyver, Douwe Ruttenberg en Martijn Oortwijn) de in de eindsprint sterk opkomende ploeg van Willem III met een halve seconden wist voor te blijven.
 • In de Meisjes 16 dubbeltwee – met 24 inschrijvingen – waren Silje Kouwenhoven en Hannah Otterloo oppermachtig en wisten in de finale de aanval van de zusjes Maitland van Gouda eenvoudig af te slaan.
 • In de Jongens 16 dubbeltwee – ook 24 inschrijvingen – roeide Die Leythe maar liefst met drie ploegen in de finale: de combi Alexander Suyver met Jelle Bakker van De Hunze op slag won van het verrassend sterk roeiende De Hoop. De combi Ruben Kouwenhoven met Lucas Keijzer (De Hunze) werd vierde, vlak voor Douwe Ruttenberg en Martijn Oortwijn.
 • Silje Kouwenhoven roeide in een combi met Gouda en De Hunze en won onbedreigd de Meisjes 16 dubbelvier voor de verenigingsploeg van Willem III.
 • Ten slotte: in het laatste nummer van het weekeinde, zondagavond om 18.38, won Jasper Joordens als slagroeier in de combi met Spaarne, Willem III, RIC, Viking en Hemus (stuur) de nationale titel in de Jongens 18 8+. Deze ploeg bereidt zich voor op de WK-junioren en moest zondag driemaal over de baan, omdat zij ook in het Heren Eliteveld meeroeiden (waar zij de finale behaalden).

Daarnaast waren er nog drie mooie overwinningen buiten het NK-programma:

 • Rosie Jansen won haar eerste wedstrijd over 2 km in de categorie Meisjes 16 skiff door vanaf de start de leiding te nemen en die niet meer af te staan.
 • Albert Segers won de Jongens 14 skiff (over 500 meter).
 • De Meisjes 14 dubbelvier met Merle Combé, Celeste Blom, Lieve Metzlar en Bente Wassenaar, gestuurd door Trijntje van Doorn won hun wedstrijd over 500 meter met een enorme voorsprong van 10 seconden.

Prachtige resultaten dus in de leeftijdsgroep 15-16 jaar, zowel voor de jongens als de meisjes. Een deel van deze roeiers zal volgend jaar in de leeftijdscategorie 17-18 moeten starten en daar zijn zij dan weer de jongste roeiers. De meeste roeiers zullen de komende weken nog in actie komen op de Koninklijke / Holland Beker (30 juni – 1 juli, Bosbaan Amsterdam) en/of de NSRF-slotwedstrijden (7-8 juli , Willem-Alexanderbaan). 

Tot slot de selecties en uitzendingen door de KNRB:

 • Afhankelijk van de resultaten op de Koninklijke zullen (hopelijk) enkele roeiers uit de 15-16 groep worden geselecteerd voor de Coupe de la Jeunesse.
 • Isabel van Opzeeland (dit weekeinde niet in actie vanwege schoolverplichtingen) en Jasper Joordens zijn geselecteerd voor de WK Junioren begin augustus.
 • Karolien Florijn komt komend weekeinde in actie op de Wereldbeker II in Linz, in de dubbeltwee met Roos de jong (Proteus).
 • Gert Jan van Doorn en Bart Rovers zijn weer (even) terug bij Die Leythe en zullen waarschijnlijk op de Koninklijke in actie komen; zij willen zich kwalificeren voor uitzending naar de WK onder 23, eind juli in Poznan

Wij feliciteren alle roeiers met deze mooie resultaten, en dit weekeinde met name de coachgroep van Jan Klerks, Heleen Heckman, Jaap Kramers en Theo Noordman.

 

 

Posted in Nieuws, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top