Vier blikken voor Leythe-roeiers bij de Head of the River

Het winderige weekend van de Head was succesvol voor de roeiers van Die Leythe, die in maar liefst 14 ploegen aan de start kwamen (deels in combinatie-ploegen):

  • Finn Florijn won in de combi Hemus/TOR/Leythe overtuigend en beheerst roeiend de Jongens 18 4* in een tijd van 27.37, bijna een halve minuut op nummer twee.
  • Coach Ed Maan stapte weer eens in de boot als invaller in de Veteranen H 8+ van Rijnland en liet zien dat hij het winnen nog niet is verleerd; de H-ploeg werd negende in het totale HVE-H veld van 52 ploegen en eerste in de eigen leeftijdscategorie.

Vijf van de acht roeiers in de winnende J18 8+

  • Gert Jan van Doorn roeide in de combi Spaarne/Leythe/Maas/Maastrichtse in een geleende acht van Asopos in een strak tempo naar de overwinning; coach Ed Maan liet de ploeg 4 kilometer ‘met de handrem’ roeien en liet ze de tweede helft los om hun voorsprong verder uit te bouwen tot meer dan een minuut op nummer twee.

De winnende Heren Veteranen 4* met stuurvrouw Voske

  • De Heren Veteranen A 4* (Tim Cristen, Martin Galavazi, Rob Counet, Dieder de Buijzer, gestuurd door Voske op het Veld) werd in het HVA-D veld negende van de 54 ploegen en won het HVA4* veld.

De harde wind uit zuid-west maakte het een echte wedstrijd voor stuurlieden. Dat merkte Niek Pieterse, gelouterd stuurman van de Dames Veteranen A acht, die achterin het veld moest starten en – schat ik – wel acht ploegen heeft moeten inhalen, soms twee tegelijk (een spektakel voor de meefietsers). De ploeg eindigde op een goede achtste plaats in het DVA-D 8+ veld van 34 ploegen, en als tweede in het DVA 8+ veld.

De Meisjes 16 dubbelvier

De Meisjes 16 4* (Mina Henderson, Jildou Wassenaar, Halina de Wit, Silje Kouwenhoven, gestuurd door Martijn Oortwijn) moest het opnemen tegen twee zeer sterke – en oudere – ploegen, maar wist zich goed staande te houden met een derde plaats, ruim voor nummer vier.

De Jongens 16 dubbelvier op de terugweg na de wedstrijd

De Jongens 16 4* (Alexander Suijver, Douwe Ruttenberg, Ruben Kouwenhoven, Jaap Noordman, gestuurd door Mina Henderson) gaat per week beter roeien, maar kon dit weekend nog niet echt voorin meekomen; hun kansen komen nog wel later in het seizoen.

De combi Leythe/Willem III Meisjes 18 4* met Isabel van Opzeeland op slag moet, evenals vorige week, twee ploegen voor laten gaan, maar de kopgroep van drie ploegen liet de rest van het veld ver achter zich.

De Heren Veteranen D 4* (Ton van der Wouden, John Zelhorst, Peter van der Putten en Huub Nijs) roeide, vaardig gestuurd door Silva Kluitenberg, naar een verdienstelijke vierde plaats in het zwaar bezette D-veld (15e in het totale veld van 54 ploegen).

Voor de uitslagen van alle 14 ploegen met Leythe-roeiers zie: Uitslagen Head 2017

Posted in Mededelingen jeugd & junioren, Nieuws, Row & veteranen, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top