Veteranenblik op de Goudse Mijl

Zondag 15 september trok een kleine delegatie Leythe-roeiers naar de Goudse Roei- en Zeilvereeniging om deel te nemen aan de Goudse Mijl, een boord-aan-boord wedstrijd over bijna 1700 meter op de Reeuwijkse plassen. Het was mooi weer en we hoefden bijna niets te regelen, want we konden boten lenen van de Goudse. Maarten Keuzenkamp had een beetje pech met zijn skiff (gebroken spant), wij van de mannendubbelvier (Peter van der Putten, Huub Nijs, Tim Huisman, en Ton van der Wouden, gestuurd door Silva Kluitenberg namens Skylla) mochten in een jonger zusje van onze Banyoles, dus ons hoorde je niet klagen.

Ondanks de materiaalproblemen werd Maarten ’s morgens tweede in de veteranenskiff. Hij had ons al gewaarschuwd voor de wind, en die was alleen maar aangetrokken. Op het grote open water zorgde dat in de middag voor stevige golven.

De vaste start hadden we flink  geoefend, en dat wierp zijn vruchten af: we begonnen de race met bijna een lengte voorsprong. Maar na de eerste paar honderd meter werden de golven steeds hoger, en dat kwam het  roeien niet bepaald ten goede, zeker toen er ook nog een markeringsboei in onze weg lag. Onze voorsprong werd op deze manier steeds kleiner, maar gelukkig werd het water op het laatste stukje van het traject weer iets vlakker, wat duidelijk een positieve invloed op ons roeien had. Uiteindelijk kwamen we met een voorsprong van een kleine twee seconden als eersten over de finish.

Een half uur was er nog een heat. Daarvan was de winnaar twee seconden sneller dan wij. Die ploeg was echter aanzienlijk jonger, dus na leeftijdscorrectie ging de eindoverwinning toch naar Die Leythe/Skylla.

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top