Verslag Lichtjestocht 24 november 2019

Zondag 24 november hebben we de Lichtjestocht door verlicht Leiden geroeid. De Recreatiecommissie organiseerde deze tocht alweer voor de 4e keer en ook dit jaar was het een succes. We roeien in gestuurd C materiaal met ervaren sturen die ook in het donker de bruggen goed kunnen inschatten en obstakels vermijden. Roeien in het donker is toch lastiger dan overdag. 31 roeiers hadden zich ingeschreven en in 7 wherry’s en de Dokkummer Ee hebben we de tocht door verlicht Leiden gemaakt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Overbeeke3-768x1024.jpg
Foto Monique Overbeeke

Het is een feestelijk gezicht 8 roeiboten met een wit licht achterop in een sliert door de stad te zien gaan. Zie foto’s. Het weer kon niet beter. Weinig wind, glad water en niet heel erg koud. De stad was prachtig verlicht vooral het gebied rond het stadhuis. Na afloop van de tocht was er warme Glühwein en iets lekkers om de eerste trek te stillen. De boten werden in volgorde van aankomst uit het water gehaald, schoongemaakt en weer terug in de loods gelegd. 3 leden van de recreatiecommissie en Jan, de barman hadden de sociëteit gezellig ingericht en na afloop van de tocht konden we genieten van een heerlijke Indische maaltijd.
Jong en oud, ervaren- en minder ervaren roeiers hebben in een gezellige mix van mensen een hele leuke avond gehad met elkaar. Deze tochten zijn een goede manier om meer mensen te leren kennen van de vereniging. En wat te denken van deze opmerking van 1 van de roeiers: “ik had nog nooit in een wherry gevaren maar wat is dat leuk!”. Ik ga vaker mee op tocht. Weer een vooroordeel de wereld uit geholpen.
Dank aan alle mensen van de recreatiecommissie die hebben meegeholpen met de organisatie en aan de vlotbaas en zijn helpers die ons hebben bijgestaan op het vlot en op de lastig te nemen brug onderweg. De organisatie van de Lichtjestocht is een hele klus maar wat heb ik genoten gisteravond.

Foto Rachel Schuur

Saskia Taat-Piena , commissaris recreatieroeien.

Foto Monique Overbeeke
Foto Monique Overbeeke
Posted in Mededelingen recreatieroeien, Nieuws, Recreatie

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top