Vaartberichten 1 november 2020

Balk in vaarwater Rijn- Schiekanaal

Op 31 oktober is in het Rijn- Schiekanaal ter hoogte van km paal 12.7 een grotendeels losliggende afsluitbalk gesignaleerd. De locatie is daar waar de Rijnlandroute het Rijn- Schiekanaal kruist. Roei je vanaf het Korte Vlietkanaal richting Rijnland let dan goed op. Er is melding van gemaakt bij de Provincie die de vaarweg beheert. 

Stremming Sumatrabrug van 2 november tot en met 18 januari

Vanwege een grote opknapbeurt zal de Sumatrabrug gestremd zijn voor grote scheepvaart. Voor ons roeiers zal er ook hinder zijn, goed opletten dus als je deze route neemt. Als er meer in detail bekend is over de aard van de hinder en de stremming dan zullen we dat op de site vermelden.

Uit Gemeentebericht Leiden:

Sumatrabrug krijgt opknapbeurt
De Sumatrabrug, de brug die de Lage Rijndijk en Sumatrastraat verbindt met de Admiraalsweg op bedrijventerrein De Waard, krijgt van maandag 2 november 2020 tot en met maandag 18 januari 2021 een opknapbeurt.

De brug krijgt een nieuwe besturingsinstallatie en aandrijving. Dit verkleint de kans op storingen. Tijdens het grootste deel van de werkzaamheden blijft de brug open voor wegverkeer. Grote scheepvaart gestremd
De brug blijft tijdens de gehele duur van de werkzaamheden gesloten voor vaarverkeer. Grote vaartuigen kunnen de brug niet passeren. De doorvaarthoogte van de gesloten Sumatrabrug is 2,1 meter. De stremming voor de grote scheepvaart duurt tot 22 januari 2021.

Werkzaamheden aan Torenvlietbrug over de Oude Rijn Oegstgeest

Met het oog op de verdubbeling van de ir. Tjalmaweg van Leiden naar Katwijk zal er naast de bestaande Torenvlietbrug een nieuwe brug worden gebouwd. Vanaf 4 november tot en met 28 juni zal alleen het middelste bruggat beschikbaar zijn.

Let dus goed op of je tegemoetkomende boten ziet, voor je dat bruggat doorvaart. Als er meer in detail bekend is over de aard van de hinder en de stremming dan zullen we dat op de site vermelden.

Albert Kingma

Commissaris terreinen & gebouwen Die Leythe 

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top