Twee overwinningen en vier tweede plaatsen bij Novembervieren op de Amstel

Die Leythe startte in maar liefst 13 vieren, waarvan zeven complete verenigingsploegen, waarschijnlijk een record inschrijving. Aansprekende resultaten waren er ook:

  • De Meisjes 18 dubbelvier (Isabel van Opzeeland, Bente Boonstra (Laak), Jildou Wassenaar, Hannah Otterloo) gestuurd door Mees van Nierop (Spaarne) won met overmacht, ondanks de tijdstraf van 10 seconden wegens te laat verschijnen aan de start.
  • De Meisjes 14 dubbelvier (Merle Combé, Celeste Blom, Lieve Metzlar, Bente Wassenaar) gestuurd door Max Waterreus startte als laatste in het veld, haalde de drie voor hen gestarte ploegen in en finishte met 35 seconden voorsprong; dat was de tweede overwinning voor de familie Wassenaar binnen een uur.
  • De Heren Gevorderden dubbelvier (Finn Florijn, Niels Boonstra (Njord), Hilmar Verbeek, Jasper Joordens) gestuurd door Renske van ’t Oever (Njord) behaalde een mooie tweede plaats, 5 seconden achter Triton/Skadi en met een grote voorsprong op Proteus, Asopos en Phocas,
  • De Jongens 18 dubbelvier (Ruben Kouwenhoven, Alexander Suyver, Douwe Ruttenberg, Martijn Oortwijn) gestuurd door Max Waterreus behaalde in hun eerste wedstrijd in het 17-18 veld een mooie tweede plaats achter Het Spaarne, en vlak voor de tweede vier van Het Spaarne en Willem III. Volgens coach Jan Klerks kwam de ploeg pas in de tweede helft van de wedstrijd goed op stoom, dus we kunnen nog meer verwachten van deze ploeg in het komende seizoen.
  • De Dames Veteranen A dubbelvier (Marije van Amersfoort, Nienke van Zijp, Hannah de Vries, Evelijn Plantenberg) gestuurd door Bryan Koster (Njord) zet de progressie voort, werd tweede in hun leeftijdscategorie en zevende in het totale veteranenveld van 49 ploegen.
  • De combiploeg Germania/Leythe/Viking (Frank Melisie (Germania), Maarten van der Horst, Anne Wiebe Hoekstra (Viking), Steve Treadgold) gestuurd door Marthe Peeters behaalde de tweede plaats in de leeftijdsklasse  Heren Veteranen A dubbelvier (overall 10e in een veld van 63 ploegen).

Wij feliciteren de roeiers, stuurlieden en de coaches met hun goede prestaties. De volgende wedstrijd is de Korte-Vlietwedstrijden op zondag 18 november. Daar zullen nog veel meer Leythe-ploegen aan de start verschijnen.

Posted in Nieuws, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top