Twee Nationale skiff-titels bij Hollandia / NK-klein op de Bosbaan

De wedstrijdroeiers van Die Leythe hebben in een zwaar bezet toernooi om de Nationale titels in de skiff en de tweezonder twee prachtige overwinningen behaald en daarnaast een tweede en een derde plaats. Het toernooi begon op vrijdagavond met een time-trial, waarin de skiffeurs zich moesten kwalificeren voor de kwartfinales op zaterdagochtend. Met name de skiff-velden waren groot, tot soms wel 60 roeiers. Voor de roeiers die de A, B of C finale haalden op zondag betekende dat viermaal een zware wedstrijd over 2 km met tegenwind.

  • Isabel van Opzeeland maakte de verwachtingen meer dan waar door in de Meisjes 18 skiff alle voorronden en uiteindelijk ook de A-finale overtuigend te winnen. Daarmee heeft zij zich gekwalificeerd voor uitzending naar de EK in Essen en een belangrijke stap gezet op weg naar uitzending in de skiff naar de WK in Tokyo.
  • Finn Florijn presteerde geweldig door de nationale titel in de SB skiff (roeiers onder 23 jaar) te behalen. Zijn tijd was goed voor een vijfde plaats in het Heren eliteveld. Hiermee komt Finn ook in aanmerking voor een plaats in de SB-acht voor de WK onder 23 in Sarasota.
  • Karolien Florijn behaalde met haar ploeggenoot Ymkje Clevering (Gyas) in een ongekend spannende finale de derde plaats (brons), een seconde na de winnaar. Karolien zit in de nationale vrouwenselectie voor de vierzonder en de acht voor de Olympische Spelen in Tokyo. Het zal afhangen van de resultaten tijdens de komende Worldcups, de EK en de WK in welke boot zij terecht komt.
  • Rosy Jansen behaalde op haar eerste NK-wedstrijd een prachtige tweede plaats (en dus zilver) in de Meisjes 16 skiff. Zij voer een heel constant toernooi, met steeds een ijzersterke ‘tweede helft’.
  • De prestatie van Hannah Otterloo, vierde in de A-finale van de Meisjes 18 skiff is het vermelden waard: zij moest Isabel (eerste), de winnaar van de NKIR Lisa Bruijnincx (Gouda) en winnares van vorig jaar Fien van Westreenen voor laten gaan, maar dat is zeker geen schande. Daarmee maakt ook Hannah kans om in de selectie voor de junioren EK en WK te worden opgenomen.
  • Het toernooi draaide om de ‘kleine nummers’ maar er werd ook hard gevaren in de Jongens 18 dubbelvier. Jaap Noordman en Ruben Kouwenhoven roeiden in een combi met De Hertog en De Eem een spannende wedstrijd tegen Willem III, die zij winnend afsloten.

Een warm en zonovergoten weekeinde met mooie resultaten, maar onvermijdelijk ook teleurstellingen. Wij feliciteren de medaillewinnaars en hun coaches.

De laatste meters van Finn
Geplaatst in Nieuws

Ga snel naar

Kalender

Nieuwsarchief

Social media

Logo_Twitter_49x40 Logo_Facebook_50x50
Top