Toeren door Nederland

De toercommissie van de KNRB stelt tot eind september zowel in het westen als in het noorden van het land twee wherries ter beschikking voor steeds een periode van zeven dagen. Deze faciliteit komt in 2020 als vervanging van de afgelaste tochten en het botenwagenproject van de toercommissie. U heeft een week lang de vrijheid om zelf een roei-route uit te zoeken in deze gebieden. Twee boten liggen in Nieuwkoop, twee in Drachten. Wilt u hiervan gebruikmaken raadpleeg dan de beschikbaarheidskalender om te zien in welke weken de boten nog beschikbaar zijn. Bij overweldigende belangstelling breiden we mogelijkheden uit.

Het inschrijfformulier en inschrijfvoorwaarden  kunt u  downloaden en mailen naar gbvdriel@gmail.com. Raadpleeg ook het corona protocol van de KNRB alvorens in te schrijven. Dit protocol bepaalt o.a. of u met zes of acht personen kunt inschrijven.

De huur van boten staat open voor leden van roeiverenigingen die bij de KNRB zijn aangesloten. Uiteraard hebben alle roeiers roei- en stuurbevoegdheid nodig.

De gebruiksvergoeding is € 300,- per week voor gebruik van beide wherries van zaterdag ‘s ochtends tot vrijdag 17.00 uur. Naast de gebruiksvergoeding moet een waarborgsom van € 100,- worden betaald, zodat bij inschrijving een bedrag van in totaal € 400,- dient te worden overgemaakt. De betaling gaat naar rekeningnummer NL23 INGB 0000103978 ten name van Toercommissie KNRB. Vermeld de  botenlocatie (locatie met bijbehorend weeknr). Inschrijvingen worden verwerkt ná ontvangst van de aanbetaling. Een kleine botenwagen is in onderling overleg met de plaatselijke coordinator beschikbaar.

Routesuggesties en tips

Vanwege de late vrijgifte van het roeien in meermansboten in verband met corona, is de voorbereidingstijd gering. Daarom onderstaand alvast enige tips en routes voor de betreffende regio. 

Z-/N-Holland en Utrecht

De boten liggen bij de Nieuwkoopse roeivereniging de Meije. (contactpersoon Nick Draper m: 0617306732, e: dagdraper@gmail.com).  Een mogelijke route is: via de Nieuwkoopse Plassen naar Uithoorn en dan een rondje richting Leiden (Kaag, Braassem en Langeraarse plassen). Van Uithoorn richting Amsterdam via Bullevaart, Vinkeveense plassen, Zwammerdam richting Woerden. (een alternatieve route gaat via de Vecht). Het derde rondje gaat vanaf Woerden via de Lange Linschoten naar Oudewater, Hollandse IJssel, Grote Wiericke, Oude Rijn en Ziende terug naar Nieuwkoop. Deze routesuggestie is 180 km.

Wilt u iets anders kijk dan op bij het sloepennetwerk of op de website van toer.

HoofdrouteAlternatief Vecht

Friesland

De boten liggen in Drachten, bij de roeivereniging de Dragt. (contactpersoon Femmy Lieben: m 0644890750.

e: femmylieben@gmail.com).   

We hebben 2 mooie dagtochten vanuit Drachten in rustig vaarwater. Vanaf de Dragt door het natuurgebied de Alde Feanen, en terug naar de jachthaven. Een rondje Drachten, Burgum, Leeuwarden, Warten en terug naar Drachten. De Elfstedenroute van RV Wetterwille, die aansluit bij het tweede rondje, biedt de mogelijkheid om door heel Friesland te toeren. Verder is Friesland natuurlijk volledig gericht op de watersporter met natuurlijk een site met alle vaarroutes en een site met door de provincie en gemeentes beheerde aanlegplaatsen, de marrekrite, sommige met camping


[1] PM de blauw onderstreepte tekst bevat een hyperlink. Hierop dubbelklikken voor nadere info.

Posted in Mededelingen recreatieroeien, Nieuws, Recreatie

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top