Stallingsplaatsen Luts, Dokkumer Ee, Arie Blanken en Jan van Goyen

De stallingsplaatsen van de Luts, Dokkumer Ee, Jan van Goyen en Arie Blanken zijn onlangs duidelijker op de loodsvloer aangegeven met blauwe merktekens, zie foto’s. Hiermee willen we bereiken dat riggers vrij blijven van elkaar en van kwetsbare boot-huidjes.

De Luts en Dokkumer Ee hebben hun stalingsplaats in het middengangpad aan de linkerzijde, zo ver mogelijk naar achteren. Het maakt niet uit op welke van de twee plaatsen de Luts en DE komen te staan. Wel is van belang dat als beide boten uit de loods zijn, de eerste ploeg die terugkomt zijn boot helemaal achterin de loods plaatst. Zie ook het in 2016 gepubliceerde item Rangeren met de C3. Graag goed opletten dat deze boten rechtop op hun karren staan, d.w.z. met de riggers aan BB en SB even hoog en met de kielstrip rustend op het metalen plaatje van de kar.
De Arie Blanken heeft zijn stallingsplaats rechts voorin in het gangpad aan de Morswegkant. Er is daar een voorziening aangebracht waardoor de boot niet te ver naar het middenpad kan worden gereden. Aan de stallingsplaats van de Jan van Goyen – middenpad, rechts voorin – is niets veranderd, afgezien van een duidelijkere markering van de juiste positie.

Commissie Materiaal

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top