Record aantal uitzendingen

Waar voor de meesten de zomervakantie voor de deur staat gaat voor veel wedstrijdroeiers het seizoen nog even door. Die Leythe is de komende zomer goed vertegenwoordigd op de grote internationale toernooien. Met maar liefst 11 roeiers verdeeld over 9 ploegen kunnen we ook in de zomer nog volop genieten van spannende races. Dit alles is natuurlijk niet mogelijk zonder onze toppers van coaches, Jan Klerks, Jaap Kramers, Theo Noordman en Ed Maan.

We trappen af met de wereldkampioenschappen onder de 23 jaar. Deze vinden van 24 t/m 28 juli plaats in Sarasota, VS. Hier zullen Gert-Jan van Doorn en Finn Florijn starten in de 8+. Daarnaast is Bente Boonstra, van de Laak, geselecteerd voor de dames 8+. Zij heeft afgelopen seizoen meegetraind met Isabel.

Van 2 t/ 4 augustus is de Coupe de la Jeunesse in Corgeno in Italië. Jildou Wassenaar start in een combi in de dubbel 4. Daarnaast start Jaap Noordman in de 4-, Douwe Ruttenberg in de 4+, en Martijn Oortwijn en Ruben Kouwenhoven in de 8+. En last but not least zal Alexander Suyver starten in de Skiff. Jan Klerks en Thoe Noordman gaan mee als coaches.

De wereldkampioenschappen voor de junioren zijn dit jaar in Tokio, Japan, op de baan waar volgend jaar de Olympische spelen zullen zijn. Van 7 t/m 11 augustus zullen junioren van over de hele wereld hier de strijd met elkaar aangaan. Isabel van Opzeeland zal in de skiff starten. Ed Maan gaat mee als haar coach. Hannah Otterloo zal hier starten in de 4x waarmee ze ook op de EK is gestart.

De senioren mogen het op wereldtoneel uitvechten van 25 augustus t/m 1 september. De wereldkampioenschappen zijn in Linz in Oostenrijk. Karolien Florijn zal hier met haar 4- ploeg aan de start verschijnen.

Posted in Nieuws
Tags:

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top