Overwinningen voor Meisjes dubbelvier en Veteranen tweezonder op de Amstel

Op zaterdag 30 maart, de dag voor de Skiffhead, is de Jeugdhead/Tweehead verroeid. Hier hebben twee ploegen van Die Leythe een klinkende overwinning behaald:

  • De Meisjes 15/16 dubbelvier (Celeste Blom, Trijntje van Doorn, Lieve Metzlar en Bente Wassenaar, stuur David de Groot) wonnen ruim in een veld van 11 ploegen.
vlnr: Bente Wassenaar, Trijntje van Doorn, Lieve Metzlar, Celeste Blom, overdwars David de Groot
  • De Veteranen tweezonder van Steven Oosterling en Gerard van Bruggen is al jaren een ‘vaste waarde’ en stond, na een paar tweede plaatsen vorig jaar, weer op de vertrouwde (overall) eerste plaats in het veteranenveld (13 ploegen). ‘Een pittige race’, aldus Steven, maar de vele trainingsuren zijn terecht beloond.
Gerard van Bruggen en Steven Oosterling, winnaars HV2-

Op zondag 31 maart helaas geen overwinningen bij de Skiffhead, maar wel goede klasseringen:

  • Rosy Jansen behaalde een mooie tweede plaats in de categorie Meisjes 16 skiff in een veld van 20 ploegen; Merle Combé en Lara Kleywegt werden resp. 6e en 7e in vrijwel dezelfde tijd.
  • Bij de Jongens 18 skiff waren er 6 deelnemers van Die Leythe. Vier van hen behaalden een plaats bij de eerste tien: Alexander Suijver 5e, Martijn Oortwijn 7e, Jaap Noordman 8e en Douwe Ruttenberg 9e (35 deelnemers).

Over drie weken zijn de Nationale Kampioenschappen voor kleine nummers (20 en 21 april op de Bosbaan). Daar zullen we deze skiffeurs en ook Karolien Florijn (in de tweezonder), Isabel van Opzeeland, Finn Florijn, Hilmar Verbeek en Jasper Joordens in actie zien, want dan gaat het om de voorselectie van roeiers voor nationale ploegen.

Geplaatst in Nieuws

Ga snel naar

Kalender

Nieuwsarchief

Social media

Logo_Twitter_49x40 Logo_Facebook_50x50
Top