Overwinningen voor Karolien Florijn en Hannah Otterlo op H4K

Overwinningen voor Karolien Florijn en Hannah Otterlo op H4K

Vanwege storm werd een groot deel van het programma van de Heineken Vierkamp op de Amstel afgelast. Daarvan werden met name de junior-ploegen en de veteranenploegen en de dupe want zij voeren slechts op zondag de 2500m. De langste afstand, de 5000m, werd geheel geschrapt.

Ondanks wind, kou en nattigheid hebben twee Leytheroeiers een overwinning in de wacht gesleept:

  • Hannah Otterloo was slagroeier in de Meisjes 18 dubbelvier met Hannah van de Sluijs (Hunze), Wouke Mollema (Hunze), Evie Rademaker (Viking) en Ollie Becker (stuur, Hunze). Zij wonnen afgetekend de 2500m en werden tweede op de 250m sprint, genoeg voor de eerste plaats in het eindklassement in een veld van 10 ploegen.
  • Karolien Florijn roeide met Nicole Beukers (slag, Njord), Lisa Schenaard (Theta) en Ellen Hogerwerf (Proteus) in de Dames Elite Dubbelvier. Zij wonnen met overmacht (20 seconden voorsprong) de 2500m en nipt de 250m sprint (15 ploegen).

Verder behaalde de Jongens 18 dubbelvier (Ruben Kouwenhoven, Alexander Suyver, Jaap Noordman, Martijn Oortwijn en stuurman Max Waterreus ) een verdienstelijke tweede plaats achter de WillemIII/Viking/Hemus-combi, en dus de eerste verenigingsploeg.

Een eervolle vermelding voor stuurvrouw Marthe Peeters die zondag maar liefst driemaal achter elkaar over de baan ging (HV8+, DV8+, M164*) ondanks de arctische omstandigheden.