Oars & Sculling Cursus 2017

Ook deze zomer wordt de Oars & Sculling cursus georganiseerd en wel op maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 augustus.

Er wordt op die avonden geroeid, van ca. 19.00 tot 20.30 uur, in vieren, tweeën of skiffs, op het Korte Vliet-kanaal of de Vliet, onder begeleiding van een ervaren coach. Iedere avond worden er van een deel van de roeiers video-opnames gemaakt die later op de avond door een deskundige worden besproken. Hierna is er meestal gelegenheid om, samen met die deskundige, de beelden nog eens rustig te bekijken.

Voor wie
De inschrijving staat open voor iedereen die bij de sluiting van de inschrijving (dit jaar op zondag 23 juli) tenminste Scull 2 of Oars 2 heeft.
De cursus is vooral bedoeld voor (scull/oars 3) roeiers die al lange tijd niet meer gecoacht zijn en ook voor scull/oars 2 roeiers die trainen voor scull 3. Voorwaarde voor deelname is dat je op alle drie de avonden aanwezig kunt zijn.

Dit jaar kan er vanaf zaterdag 17 juni om 10.00 uur worden ingetekend. Er wordt in de Sociëteit een lijst opgehangen met de namen van ongeveer 20 boten, met een vermelding van het niveau en het draagvermogen. Omdat er onder begeleiding wordt geroeid mag er ook door personen met scull/oars 2-permissie worden ingetekend voor permissie 3-boten. Kies echter wel voor een boot die je voldoende denkt te beheersen. Deelnemers kunnen voor een boot intekenen onder vermelding van naam, permissie en gewicht van alle ploeggenoten en een e-mail adres van een contactpersoon.
Net als in voorgaande jaren kan iedereen in eerste instantie slechts voor één boot intekenen. Mocht je zelf niet kunnen komen inschrijven, vraag dan of iemand dat wil doen die niet voor zichzelf gaat intekenen. Om onduidelijkheid te voorkomen over wie op de eerste inschrijfdag als eerste op Die Leythe was om in te schrijven willen we weer de volgorde aanhouden waarin men zich vanaf 9.30 uur bij de organisatie meldt.
Aan diegenen die de afgelopen 3 jaar al twee keer of meer hebben meegedaan, in welk boottype dan ook, vragen we om enige terughoudendheid bij de inschrijving. We willen daarom voor die groep de inschrijving een dag later openen dan voor diegenen die nog nooit hebben deelgenomen of in 2014-2016 slechts één keer, dus op zondag 18 juni.

Als je een boot mist op de lijst, voeg die dan niet zelf toe maar overleg hierover met de organisator. Er is, vanwege begeleiding en video-opnames, helaas geen ruimte voor meer dan 21 boten. Wij zullen tijdig bekendmaken hoeveel boten van welke boottypes er in principe beschikbaar zijn.

Graag tot de inschrijfdag!
Namens de organisatie,
Annette van Ekeren

Posted in Mededelingen recreatieroeien, Mededelingen ROW en veteranen, Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top