Mooi resultaat voor Hannah Otterloo en Alexander Suyver bij Tromp Boat Races

Hannah krijgt haar medaille van de voorzitter van RV Cornelis Tromp

De eerste serieuze nationale langebaan wedstrijd van het winterseizoen over 5,25 km op het Hilversums kanaal nabij de Loosdrechtse plassen heeft twee medailles opgeleverd voor Die Leythe:

  • Hannah Otterloo roeide een sterke race, extra gemotiveerd door de vele tegenstanders die zij kon inhalen; uiteindelijk won zij de categorie Meisjes 16B skiff (de jongste categorie binnen 15-16 jaar), op slechts 0,3 seconden van de winnaar van de Meisjes 16A skiff.
  • Alexander Suyver werd op de hielen gezeten door een sterke tegenstander maar ook hij sloot zijn race winnend af in de Jongens 16B skiff, en behaalde een 5e plaats in het overall veld van Jongens 16 skiff.

Is Alexander nou blij met zijn medaille of …?

Karolien en Isabel werden tweede in de senioren dubbeltwee achter het sterk roeiende Skoll/Orca duo Elsbeth Beeres (ploeggenoot van Karolien in de vierzonder) en Rosa Bas. De nog 18-jarige Finn Florijn startte ambitieus in de heren skiff en eindigde in de middenmoot van het veld van 36 roeiers.

Door het stralende weer was het ook voor – al dan niet meefietsende – toeschouwers en prachtige wedstrijd. Alvast opschrijven in uw agenda voor de komende weken: 21 oktober Asopos Najaarswedstrijden (Bosbaan), 5 november Novembervieren (Amstel), 19 november Korte Vlietwedstrijden (Leiden).

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top