Mannenacht met Gert Jan, Bart en Finn naar finale op WK onder 23 in Poznan

De WK onder 23 t/m zondag a.s. in Poznan is goed begonnen voor de negen Nederlandse ploegen. De mannenacht met aan boord Gert Jan van Doorn, Bart Roovers en Finn Florijn won zijn voorwedstrijd en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de finale op zondag, samen met de Amerikanen die de andere voorwedstrijd wonnen. Nederland is de wereldkampioen van de afgelopen twee jaar, maar dit jaar heeft bondscoach Ronald Florijn een geheel nieuwe acht samengesteld met talenten die zich in de komende jaren moeten gaan bewijzen. Met het behalen van de finale is een belangrijke doelstelling gehaald, maar nu lonkt natuurlijk het podium. 

Het toernooi kan worden gevolgd op www.worldrowing.com en www.nlroei.nl bericht dagelijks over de stand van zaken en het programma.

Van vrijdag t/m zondag wordt de Coupe de la Jeunesse geroeid in Cork, Ierland. Die Leythe is vertegenwoordigd in drie ploegen:

  • Alexander Suyver en Ruben Kouwenhoven in de jongens dubbelvier
  • Hannah Otterloo op slag in de meisjes dubbelvier
  • Jaap Noordman in de jongens acht

Er is een dubbel programma, d.w.z. dat alle ploegen zaterdag en zondag een voorwedstrijd en een finale roeien. Het programma en de resultaten zijn te vinden op: Coupe_Cork_2018

Geplaatst in Nieuws

Ga snel naar

Kalender

Nieuwsarchief

Social media

Logo_Twitter_49x40 Logo_Facebook_50x50
Top