Leidse Olympische ploeg

Maandagavond 14 Januari jl. werd de leidse olympische ploeg gelanceerd. Leiden is de eerste gemeente in Nederland die zijn eigen olympische ploeg heeft. In deze ploeg zitten sporters die proberen zich te kwalificeren voor de olympische spelen in Tokio in2020 . Tot nu toe zijn 15 (para)-sporters hiervoor geselecteerd. Voorwaarde om lid te zijn van deze ploeg is dat je in Leiden geboren moet zijn of in leiden moet wonen, of lid bent van een leidse vereniging.
Karolien Florijn en Isabel van Opzeeland ( was niet aanwezig)zijn ook geselecteerd voor deze ploeg. Annika van der Meer, paralympische roeister, gecoacht door Jan Klerks, is naast Nicole Beukers(ex-Die Leythe lid) en nog 3 roeiers ook lid van deze ploeg.

De ploeg heeft vooral een symbolische status, immers ze fungeren niet als ploeg. Dit initiatief van topsport Leiden is bedoeld om topsporters van Leiden meer in beeld te brengen bij de Leidenaars. Topsporters kunnen een positief effect hebben op de jeugd en breedtesport en daarom is het belangrijk dat zij meer in beeld komen. Topsport Leiden heeft de sporters ook wat te bieden in de vorm van bijvoorbeeld diëtist, sportpsycholoog, personal trainer etc. Daarnaast krijgen ze een leids pakket mee naar Tokio waar oa. De leidse vlag in zit.

Deze avond werd ook een website gelanceerd om de leidse sporters te kunnen volgen, te weten:  https://www.deleidseolympiers.nl/

Daarnaast werden er ambassadeurs voor de topsport in Leiden gepresenteerd, die jongeren gaan stimuleren om aan sport te gaan doen. Ed Maan en voormalig die Leythe lid Femke Dekker, zijn onder andere 1 van hen.
Goed om te zien dat topsport leiden zich zo inzet om meer aandacht te genereren voor topsport.

Posted in Nieuws, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top