Korte Vlietwedstrijden: winters, spannend en sfeervol

Na een winters voorproefje met hagel en onweer zijn de Korte Vlietwedstrijden vlekkeloos verlopen. Met een record aantal inschrijvingen van vrijwel alle verenigingen uit de regio en zelfs daarbuiten was er in vele velden een stevige strijd om de winst.

Een selectie uit de uitslagen:

  • De dames dubbelvier werd gewonnen (met correctiefactor) door de Meisjesploeg van die Leythe, voorgeslagen door Mina Henderson en hun tijd was zo goed dat zij ook het overall klassement wonnen.

KVW15_M4x(2)

  • In de dames skiff ontspon zich – door het ontbreken van Karolien Florijn – een spannende strijd tussen Stella Vissers en Nuria Stikvoort, die in de laatste kilometer werd beslist in het voordeel van de lichtgewicht skiffeuse Nuria, die zich duidelijk in haar element voelde op dit lastige parcours.

KWV15_Nuria

  • Zes dames veteranen dubbelvieren kwamen op het water en de Leythe-ploeg voorgeslagen door Marije van Amersfoort pakte de overwinning.

KVW15_DV4x

  • In de veteranenacht behaalde de VE-ploeg van Rijnland,  een knappe overwinning (met correctiefactor) op de Reulink-acht (VG) van Die Leythe (helaas zonder Reulink ditmaal) en de VB-acht van Die Leythe.

KVW15_V8_RIJ

  • In de heren skiff voer Bart Roovers zoals verwacht onbedreigd naar de overwinning, met een indrukwekkende tijd van 17:27.9, sneller dan vele achten en vieren.

KVW15_Bart

  • De veteranen skiff, met maar liefst 10 inschrijvingen werd gewonnen door VH-skiffeur Gerbrand Moeyes van Rijnland (met correctiefactor) voor VC-skiffeur Roel van der Steen van RIC.

KVW15_V1x

  • Een bijzondere vermelding verdienen de 3 Instructie-C4en en de 3 Jeugd-C4en die met groot enthousiasme en volharding het lange en zware parcours hebben volbracht.

KVW15_JC4xKVW_JC4x(2)

  • Ten slotte: als experiment (van Jan Klerks) werd een J14 acht op het water gebracht (weliswaar met twee oudere invallers), met als tegenstander een junioren acht van niet-wedstrijdroeiers: experiment geslaagd? Wij denken van wel.

KVW15_J8

De volledige uitslagen tref je aan op: Blok1 en Blok2.

Een uitgebreide fotoreportage vind je hier of onder de rubriek Foto’s 2015 op deze website (met dank aan fotografen Philippe Gautier en Mieke Veenenbos).

KVW15_M4x(3)

De winnaars van het overall klassement

De gehele dag heerste er een gezellige drukte in de sociëteit. De Barcommissie zorgde voor een gezonde lunch en de Feestcommissie was natuurlijk paraat voor de borrel na afloop. Een geslaagd evenement, met dank aan de organisatoren, de vrijwilligers, de jury en natuurlijk de deelnemers.

 

Posted in Jeugd & junioren, Nieuws, Row & veteranen, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top