Op weg naar Tokyo

De Olympische Spelen in Tokyo beginnen al over 6 maanden: van 23 juli tot en met 8 Augustus.
De Olympische Equipe – TeamML – is al maandenlang keihard aan het trainen.
Twee jonge Leythe roeiers, Karolien (22) en Finn Florijn (21), maken deel uit van de Nederlandse Olympische roeiselectie. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Veel jonge roeiers en roeiverenigingen kijken hier met argusogen naar.
Op de laatste EK eindigde Nederland op nr 1  in het landelijk medaille klassement. Dit is nooit eerder gebeurd. Om hierbij te kunnen komen moet je werkelijk van wereldklasse zijn. In 2019 won Karolien zilver op de WK. In 2020 – het jaar dat de WK wegens Corona werd afgelast – werd zij Europees kampioen in de vier zonder. 
Dit jaar is haar vier zonder stuurman wederom favoriet voor de Europese titel en – nog belangrijker – voor Olympisch goud.
Om dit unieke doel te bereiken traint Karolien gemiddeld 14 keer per week.
Ruim 10 dagen geleden vertrok zij voor 6 weken trainingskamp naar Spanje.
Hieronder laat zij ons weten wat ze zoal doet en hoe ze het maakt.


Karolien:
Dag 11 alweer van de drie weken durende hoogte stage in Sierra Nevada.  
We zitten op 2320 meter hoogte precies naast de skipistes maar skiën doen we hier niet. Naast slapen en eten trainen we hier op de ergometer, fiets en doen we kracht training. Af en toe is er een uitstapje met de fiets, maar dat is om en op de berg, omdat vanwege corona veel steden op slot zijn. 
De eerste paar dagen moet je adapteren. Vanwege een lagere luchtdruk kost het meer moeite om de zuurstof op te nemen. Na deze adaptatieperiode wordt de intensiteit opgeschroefd. We trainen drie tot vijf uur op een dag. Het is fijn dat we met de bubbel bestaande uit de vier zonder waar ik in zit, dubbelvier en lichte roeisters hier hard mogen trainen. 
Als de drie weken erop zitten, reizen we naar Sevilla om weer kilometers te maken in de boot.
Als Die Leythe het leuk vindt, houden we jullie op de hoogte.

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top