Karolien Florijn wint goud in dubbelvier op FISA Worldcup in Belgrado

Karolien roeide in de Nederlandse dubbelvier samen met Nicole Beukers (slag, Njord, oud-juniorlid van Die Leythe), Sophie Sauwer en Olivia van Rooijen. Al in de voorwedstrijd toonde de ploeg aan de snelste te zijn, waardoor zij zich direct plaatsten voor de finale. In de finale nam de Nederlandse boot in tempo 37 direct de leiding voor de ploegen van Polen (2e op de WK in 2018), China en Duitsland, en stond deze positie niet meer af. In de laatste 300 meter ging het tempo van de leidende 3 ploegen omhoog naar 39, maar de positie van Nederland kwam niet meer in gevaar. De sterke Poolse ploeg werd tweede, de Duitse derde.

Karolien liet telefonisch weten dat het ‘heel gemakkelijk ging’, maar dat ze na afloop merkte dat ze toch wel hard geroeid had. Ze bleken een zeer vlakke race gevaren te hebben (d.w.z. zonder verval). Voor de jonge Karolien, nog maar sinds vorig jaar bij de nationale selectie, is dit een prachtige prestatie. Bekijk de race op: Finale W4x Belgrado met Karolien Florijn

Op zondagavond was Karolien (en de wedstrijd) te zien in Studio Sport.

De Worldcup in Belgrado was een ongekend succes voor Nederldand met 7 gouden medailles. Andere Leidse successen waren de overwinning voor Boudewijn Roëll van Asopos in de mannen vierzonder en die van Annika van der Meer (Njord) en Corné de Koning in de para mixed-dubbeltwee (gecoacht door Jan Klerks).

Posted in Nieuws, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top