Karolien Florijn uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar 2019

Vrijdag 7 februari stond nog heel even in het teken van 2019, en dan met name de sportprestaties van Leidse sporters in dat jaar. ’s Middags was er een huldiging van de jeugdkampioenen waar 4 roeiers van Die Leythe bij waren. Jaap Noordman, Rosy Jansen, Isabel van Opzeeland en Hannah Otterloo werden gehuldigd voor o.a. hun nationale titels behaald in 2019.

’s Avonds was het de beurt aan de senioren sporters, in verschillende categorieën werden er prijzen uitgereikt waar voornamelijk de roeiers en de rugbyers de prijzen mee naar huis namen. Voor aanstormende talenten is er de aanmoedigingsprijs. Vijf jonge sporters kregen deze, waaronder Finn Florijn.

Bij de categorie Sportvrouw van het jaar was Karolien Florijn voor de 2e keer genomineerd. Vorig jaar ging de prijs naar Laurine van Riessen, maar dit jaar vond de jury de prestaties van Karolien de prijs van sportvrouw van het jaar waard. De prijs werd uitgereikt door Antje Florijn-Rehaag, wat een leuke setting op het podium opleverde. De winnaars van de sportprijzen zullen de komende weken op grote posters door de stad heen te bewonderen zijn!

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top