Karolien en Finn Florijn naar EK

Vrijdag 9 oktober a.s. beginnen de voorwedstrijden van de Europese Kampioenschappen roeien in Poznan, Polen. De finales zijn zondag. Een belangrijke eerste internationale krachtmeting voor de Olympische Spelen, juli volgend jaar in Tokyo. De Wereldkampioenschappen 2020 zijn ivm COVID-19 afgelast.

Karolien Florijn vertegenwoordigt Nederland ook dit jaar weer in de vrouwen vier zonder stuurman; de boot waarin ze vorig jaar Europees Kampioen werd. Ze roeit met Veronique Meester, Ymkje Clevering en Ellen Hogerwerf. 
Karolien is erg blij dat er eindelijk weer een wedstrijd geroeid mag worden. Want sinds de lockdowns in Nederland en veel andere landen werden vrijwel alle wedstrijden afgelast, ook in Nederland zelf. Getraind werd er wel, maar liefst 2 keer per dag. De ploeg van Karolien draait momenteel erg goed, dus ze leeft ontspannen en met plezier naar het toernooi toe.

Finn Florijn in zijn skiff, foto door Ellen de Monchy

Ook Finn Florijn, de 20-jarige broer van Karolien, is met de equipe naar Poznan afgereisd. Sinds kort heeft Finn de A-status en is op het EK algemeen reserve van de equipe. Dwz hij traint mee met de scullersgroep, maar zal ook moeten kunnen invallen in de Holland Acht en de vier zonder stuurman.Het EK in Poznan is live te volgen op www.worldrowing.com.

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top