Jaarlijkse Onderlinge: in alle opzichten spannend!

Dat begon de maandag vóór de 28e al toen we de weersverwachtingen bekeken: flinke buien, forse wind en zelfs onweer voorspeld. Was er eigenlijk een plan B..? Tegelijkertijd moest een enorm aantal wedstrijden in een schemaatje worden gepast, waarbij rekening houdend met de wedstrijden van Njord. Geen gemakkelijke opgave! Maar… roeiers laten zich echt niet zomaar uit het veld slaan, en dus werd de barcommissie gevraagd flink wat blikken knakworst in te slaan en verheugden we ons vast op het foodfestival na afloop. De gaten in het rooster van de vrijwilligers werden ook tijdig gevuld, en zo konden zaterdag om 7.00uur met gerust hart de wedstrijdbanen worden uitgezet. Klokke 9.30u werd het eerste startschot gegeven, en snelden de eerste junioren van de Churchillbrug naar de finish bij Die Leythe. In het zonnetje en met een matig briesje!

Volgens een strak schema – waarbij de Njord-beginnelingen tóch nog even goed duidelijk gemaakt moest worden níet in de wedstrijdbaan te keren of blijven liggen! – zouden nog ruim veertig heats volgen. De wind nam echter serieus toe in kracht, en dus werd eind van de ochtend besloten de jeugd niet in skiffs te laten roeien, maar in zelf samengestelde ploegen, zodat ze in de Prins van Oranje en Rembrandt van Rijn elkaars krachten konden meten. Wat een leuk gezicht!

Halverwege de dag stonden de Koperen Ploert en Pot op het program. Traditiegetrouw strijden de beste mannelijke en de beste vrouwelijke roeiers van Die Leythe en Njord tegen elkaar. Die van ons lagen prachtig klaar, maar de tegenstanders waren blijkbaar zó afgeschrikt, dat ze niet op kwamen dagen! Onze mannen en vrouwen lieten het er niet bij zitten, legden aan, namen de Ploert en Pot alvast tussen stuurs benen mee, en roeiden met verve de benodigde meters van start naar finish.

De Onderlinge hangt van tradities aan elkaar, en dus mochten (ook onervaren) oars-roeiers eens proberen hoe het is om in een 8 te roeien. Wauw! En tot slot natuurlijk de wherry-race. En daarbij geldt bij uitstek dat meedoen belangrijker is dan winnen. De wind was inmiddels al uren kracht 5, en dat is ertegenin bepaald geen makkie. Maar… aangemoedigd door een schare trouwe fans, hebben alle boten toch maar mooi de finish bereikt. Daar was inmiddels de sup-race al begonnen: grote lol op 10 planken! Het viel niet mee de jongens en meiden op 1 lijn te krijgen voor een niet al te valse start, maar dat leek hen weinig te deren: als je maar lol hebt, en dat hadden ze!

De buien waren tóch wat onvoorspelbaar, en dus werd de huldiging van Die Leythe’s trots binnen gedaan. Voor het eerst door onze kersverse, vrouwelijke (!) voorzitter Talitha! Na de prijsuitreiking van de verschillende races mochten we aan de borrel én een heerlijk buffet. Omdat het ons 21e lustrum is, was er nog meer leuks georganiseerd: onverwachte talenten konden zich laten zien op het open podium, en danstalenten beproeven kon in de Silent disco. En zo eindigde een zeer geslaagde dag waar jong en oud met veel plezier aan hebben georganiseerd, geholpen en deelgenomen! Tot volgend jaar!

Benieuwd naar de foto’s? Patricia Nauta en Philippe Gautier hebben deze dag zeer fraai op beeld vastgelegd, waarvoor dank! Klik hier en log in om ze te kunnen bekijken. Let op: dat kan tot 30 november!

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Kalender

  • Geen evenementen

Nieuwsarchief

Social media

Logo_Twitter_49x40 Logo_Facebook_50x50

Weer

Regenradar Leiden
Regenradar Leidenweeronline.nl Altijd jouw weer
Top