Isabel en Gert-Jan winnen in de Verenigde Staten

Tekst door Ed Maan.

Twee bekende Leythe-roeiers, Gert-Jan van Doorn en Isabel van Opzeeland, wonnen afgelopen weekenden op indrukwekkende wijze twee prestigieuze wedstrijden: de Windermere Regatta in Seattle en de PAC-12 in het subtropische Sacramento. De laatste is tussen de 12 universiteiten in het Westen (Pacific Coast Conference). Gert-Jan, vorig jaar 3e op het WK onder 23, zit nu voor het tweede jaar in de snelste acht van Washington University.
Isabel, vorig jaar 5e op het WK onder 23, zat op de Windermere Regatta nog in de tweede acht van Washington. Maar op de PAC-12 mocht ze na uitgebreide selectieraces plaatsnemen in de eerste acht. Het is algemeen bekend dat Washington University, waarvan de sportmensen de koosnaam ‘Huskies’ dragen, tot de top van het Amerikaanse roeien behoort. Zowel de mannen als de vrouwenacht.
Over 2 weken volgt het nationaal kampioenschap van de VS; bij de mannen de IRA (Intercollegial Rowing Assiociation) en bij de vrouwen de NCAA (National Collegiate Athletic Association).
Begin juni moet Isabel zich alweer melden op de Bosbaan voor de voorbereidingen op het WK onder 23.

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top