International Ghent May Regatta: 3 eerste, 4 tweede en 4 derde plaatsen voor de jeugd en junioren van Die Leythe

Maar liefst 22 roeiers, een botenwagen vol skiffs, tweetjes en een vier, vier coaches en een schare ouders zijn afgelopen weekeinde naar de roeibaan van Gent gereisd om mee te doen aan de jaarlijkse International Ghent May Regatta. Traditiegetrouw werden de tenten opgezet op de naast de roeibaan gelegen camping. Het deelnemersveld is groot en internationaal (België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en zelfs de VS), met name in de jeugd- en juniorennummers. Ook de collega-verenigingen Willem III, De Amstel, Viking, DDS en De Hoop waren met veel roeiers aanwezig.

De 22 roeiers van Die Leythe kwamen maar liefst 42 maal aan de start in 14 verschillende nummers. En met klinkende resultaten, 3 eerste, 4 tweede en 4 derde plaatsen (allemaal beloond met medailles en soms ook ‘mooie’ bekers). Alle podiumplaatsen op een rijtje:

 • Jongens 14 polyester skiff: een derde plaats voor Chris Albers (in een veld van 79 deelnemers).
 • Meisjes 14 dubbeltwee: een derde plaats voor Lara Kleywegt en Rosy Jansen (32 deelnemers).
 • Meisjes junioren skiff (open klasse): een derde plaats voor Halina de Wit (33 deelnemers).
 • Meisjes junioren dubbeltwee (open klasse): een tweede plaats voor Mina Henderson en Jildou Wassenaar op één seconde van de winnende Engelse ploeg (37 deelnemers).
 • Meisjes 14 dubbelvier: een eerste plaats voor Merle Combé, Rosy Jansen, Lara Kleywegt en Bente Wassenaar (10 deelnemers).
 • Jongens 14 dubbletwee: een derde plaats voor Chris Albers en Rinse van der Oord (37 deelnemers).
 • Meisjes 16 skiff: een eerste plaats voor Hannah Otterloo (30 deelnemers).
 • Jongens 16 dubbelvier: een tweede plaats voor Ruben Kouwenhoven, Douwe Ruttenberg, Lucas Rijntalder en Martijn Oortwijn (14 deelnemers).
 • Jongens 16 skiff: een tweede plaats voor Alexander Suyver (39 deelnemers).
 • Meisjes 16 dubbeltwee: een eerste plaats voor Mina Henderson en Jildou Wassenaar, 10 seconden voor nummer twee Cornelis Tromp (20 deelnemers).
 • Jongens 16 dubbeltwee: een tweede plaats voor Alexander Suyver en Jaap Noordman (28 deelnemers).

De uitslagen kunnen worden nagelezen op: Uitslagen Gent 2017

Opvallend was ook het grote aantal meefietsende Leythe-supporters (ouders en roeiers) die ongetwijfeld met hun luide aanmoedigingen hebben bijgedragen aan het succes. Los van het aantal medailles was het een mooie – vaak eerste – ervaring met een internationale roeiwedstrijd op twee uur rijden vanuit Leiden.

Door de vele races met Leythe-deelnemers hebben de coaches Theo Noordman, Jaap Kramers en Heleen Heckman nauwelijks gelegenheid gehad om de wedstrijden van hun pupillen live te volgen: wellicht als troost daarvoor heeft Die Leythe, evenals vorig jaar, de Wisselbeker Jeugdtrainers Sport Gent gewonnen (we weten alleen niet hoe die eruit ziet).

Die Leythe feliciteert alle roeiers met hun prestaties en bedankt de coaches Theo Noordman (in het bijzonder ook voor de algehele organisatie en het botentransport), Jaap Kramers, Heleen Heckman en Jan Klerks voor de vele uren coach-inspanning, en de ouders voor hun aanwezigheid en ondersteuning.

Posted in Jeugd & junioren, Nieuws, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top