In memoriam Ko Zonneveld 3-11-1919 / 29-5-2020

Ko Zonneveld is in 1976 lid geworden van Die Leythe. Hij was een markante man. Naast dat hij zelf roeide, was hij actief voor de vereniging. Hij kluste en zat in de commissie onderhoud terreinen en gebouwen  en  hij zat in de recreatiecommissie. In 1983 werd hij lid van verdienste voor zijn inzet.

Hij heeft jarenlang op dinsdagochtend in de klusgroep gewerkt. Vanaf 1976 zat hij in  de recreatiecommissie, in deze commissie en was hij vooral verantwoordelijk voor het uitzetten van toertochten. Hij was zeer handig en was altijd bereid iets te maken wanneer daar om gevraagd werd. Of het nu grof werk of fijn werk betrof, hij maakte het. Hij was vooral in heel handig in metaalbewerking, hier was hij ook leraar in. Hij heeft voor de afroeicommissie meerdere roeptoeters gemaakt, welk nog steeds worden gebruikt. Deze zijn gemerkt op het handvat met Ko1, Ko2 etc.

In 2009 werd hij erelid voor zijn vele kluswerk en bijdrage in de recreatiecommissie. In de boot was het traditie geworden dat Ko, wanneer er werd rond gemaakt, een humoristisch gedicht of liedje voordroeg. De ploeg viel dan even stil. Hij noemde dit  zelf het keergedicht. Ko heeft tot op hoge leeftijd geroeid en vanaf zijn 95ste jaar zat hij af en toe nog op de ergometer.

In november 2019  hebben we op Die Leythe zijn 100ste verjaardag gevierd. Ko zong toen een lied uit zijn repertoire met een refrein enthousiast gezongen door de aanwezigen. In januari ontving Ko nog een Delfts Blauw bord van de KNRB voor zijn 100ste verjaardag.

Ko was een bijzondere man, wij zullen zijn Amsterdamse humor nooit vergeten.

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top