In Memoriam Gerard Terwiel (1940-2018)

Op vrijdagavond 15 juni ontvingen wij van zijn echtgenote Maria Smids het droevige bericht dat ons zeer gewaarde lid Gerard Terwiel op 77-jarige leeftijd is overleden. Gerard was al enige tijd ernstig ziek, onderging enkele operaties, maar herstel bleef uit.

In de 38 jaar dat Gerard lid is geweest van Die Leythe, heeft hij zich onvermoeibaar ingezet als instructeur, commissielid, Leycovaat-redacteur, archivaris en notulist van het bestuur. Zijn fenomenale kennis van de geschiedenis van die Leythe was onmisbaar bij het schrijven van het jubileumboek ‘Die Leythe 1914-2014’. Daarnaast wist hij het verloop van de bestuursvergaderingen en ledenvergaderingen in een onnavolgbare stijl vast te leggen.

Als roeier is hij tot enkele maanden geleden actief geweest in de vrijdagochtend groep, waarmee hij de afgelopen tientallen jaren ook vele tochten heeft gemaakt.

Voor zijn inzet voor Die Leythe werd Gerard reeds in 1989 tot Lid van Verdienste benoemd.

Gerard Terwiel was een Leythe-lid in hart en nieren. Door zijn bijdrage aan de vereniging zal hij lang in onze herinnering voortleven.

Het afscheid van Gerard zal plaatsvinden in de Jan Steen aula van Crematorium Rhijnhof, Laan te Rhijnhof 4 te Leiden (ingang Haagse Schouwweg) op donderdag 21 juni om 13.45 uur, met condoleance na afloop. De aanwezigheid van Leythe-leden die Gerard gekend hebben wordt op prijs gesteld.

Het bestuur

 

Posted in Bestuursmededeling, Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top