Groot onderhoud aan Leidse bruggen

LEIDEN – De gemeente Leiden voert in 2020 en 2021 groot onderhoud uit aan de Haagsche Schouwbrug, de Stevensbrug, de Sumatrabrug en de Schrijversbrug.

De renovatie per brug duurt vier tot vijf weken. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. De Leidse aannemer Langezaal en Inniger voert de werkzaamheden uit. De bruggen worden gerenoveerd om het risico op storingen te verminderen en de technische installatie en de besturingskast van de bruggen worden vernieuwd. Als het goed is, kunnen de bruggen na de renovatie jaren mee.

De renovatie van de Haagsche Schouwbrug start op vrijdag 6 maart. Het werk duurt naar verwachting tot zaterdag 11 april 2020. Tijdens de renovatie staat de brug open en het verkeer wordt omgeleid via de Haagweg. De Stevensbrug wordt gerenoveerd van 20 april tot en met 18 mei. De Sumatrabrug wordt gerenoveerd in het vierde kwartaal van 2020 en de Schrijversbrug in het vierde kwartaal van 2020 tot het eerste kwartaal van 2021. Voor meer informatie over de bruggen en omleidingen kun je kijken op de site van de gemeente Leiden.

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top