Goud voor Karolien op EK

In een vloeiende stijl won de ploeg van Karolien Florijn de finale van het EK. Het toernooi begon al gelijk goed. Met de snelste tijd in de voorwedstrijd werd op vrijdag rechtstreeks de finale gehaald. In de finale dreigde het kort na de start mis te gaan doordat de Ierse dames zich verstuurden en de baan van de Nederlandse ploeg binnenkwamen. Karolien: “We moesten vol met de Ieren meesturen anders hadden we een aanvaring gehad“. Desondanks lag de boot van Karolien na 250 meter al voor. Die voorsprong werd in tempo 37/38 – de start was in tempo 44 – steeds verder uitgebouwd tot bijna 5 seconden op Italië. 
Proficiat Karolien!

Finn hoefde niet in te vallen, maar won zaterdag wél met grote voorsprong de race van de reserves. “Ik roeide niet zo goed, maar won toch eigenlijk best gemakkelijk”.

De pupillen van Jan Klerks, Annika van der Meer en Corné de Koning, wonnen goud in de Paralympische mixed dubbel twee (PR2 Mixed 2x).
Al met al een uniek succesvol EK voor het Nederlandse roeien: eerste in de landen medaille rangorde: 8 keer goud; eenmaal zilver en tweemaal brons.

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top