Gert-Jan van Doorn kwalificeert zich voor de eerste boot van Washington University

 

Gert Jan van Doorn studeert sinds najaar 2017 aan de Washington University (Seattle) en roeit daar met veel succes.

Washington University (Seatle, VS) behoort tot de Amerikaanse roeitop. Tevens levert deze club vele olympische roeiers aan het Amerikaanse team. 

Weet u het nog?

Op de Olympische Spelen van 1936, Berlijn, werd een acht van deze universiteit zeer verrassend Olympisch Kampioen. Hiermee vestigden de ‘Huskies’ definitief hun toppositie in het Amerikaanse roeien. Dit wordt prachtig beschreven in het spannende boek “Boys in the Boat” (een aanrader voor iedereen die van roeien houdt).

Gert Jan was tijdens de kerstdagen 14 dagen in Nederland om samen met Finn Florijn intensief te oefenen in de 2-. Want op 1 januari 2019 moest hij zich al melden voor de seatraces in de 2-. “Door de intensive technische trainingen in Nederland heb ik een voorsprong opgebouwd waar ik in de 2-veel profijt van heb gehad tijdens de deze eerste selectie ronden.” Over een maand moet iedereen zich opnieuw bewijzen. Hieruit zal de top 6 stuur- en bakboorders blijken die de rest van het seizoen in de top groep zullen roeien.

 

Afgelopen zaterdag bleek uit de vele races dat Gert Jan de 3e stuurboord roeier was geworden. Dit betekent dat hij de komende maand in de eerst acht van de Huskies mag varen. Een knappe prestatie, want afgelopen zomer brak Gert Jan nog een van zijn nekwervels tijdens een valpartij met zijn racefiets in de Vogezen. Dankzij adequaat reageren van zijn roeivrienden en de Franse eerste hulp daar, werd het ergste voorkomen. Een maand voor kerst mocht Gert Jan pas weer voluit roeien. Des te opmerkelijker is deze prestatie.

Gert Jan: “Ik merk dat ik door de technische stappen die ik met Ed heb gemaakt, kan goedmaken voor de fitness die ik nu nog mis. Ik moest het opnemen tegen jongens die afgelopen zomer wereldkampioen zijn geworden in de “onder 23 acht” voor Amerika en jongens die afgelopen jaar naar het senioren-WK zijn geweest. Zelf ben ik enorm tevreden met mijn prestatie van afgelopen weekeind, maar het is nog maar een begin. Er zullen nog veel selectiemomenten zijn de komende 4 maanden, maar het is een goed begin van het seizoen en ik hoop door te kunnen groeien; zowel technisch als fysiek”

(tekst Ed Maan)

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top