Galgewater jeugdwedstrijden groot succes

Met prachtig weer en veel enthousiaste jeugdroeiers hebben we gelukkig dit jaar de Galgewater-jeugdwedstrijden kunnen houden. In totaal kwamen 5 verenigingen met samen 52 inschrijvingen opdagen bij Die Leythe.
Natuurlijk begon de dag met de behendigheidsraces die op de vroege ochtend voorbereid zijn. Tussen de vele natte jeugdroeiers waren ook een paar talenten op de behendigheidsbaan. Zo won Leander Jansen het jongens 12 veld (1:37,00), domineerde Christine Roes het meisjes-12-veld met een voorsprong van maar liefst een hele minuut (2:08,8), en won Sam Yates het spannende maar vooral leuke jongens-14-veld (1:24,6).

Nadat de 250 meter sprintbaan klaargelegd was begonnen de jongens-11-skiffs, tussen de pleziervaartbootjes door. De skiffwedstrijden waren vooral een grote strijd tussen Die Leythe, Pampus en de Laak. Zo won Die Leythe het jongens-11 (Leander Jansen) en het meiden-11-veld (Marith Van Der Helm). Pampus representeerde zich met de sterke winnaars Joey Hesseling (jongens-13) en Rilana Timman (meisjes-14). Maar toch kwam de Laak als grote favoriet uit de skiffwedstrijden met overwinningen bij jongens-11 (Sem Van Der Aa), meisjes-12 (Wouke Hania), en jongens-14 (Sjoerd Hania).

Bij de dubbeltweetjes wonnen Die Leythe de jongens-12 en de Laak de meisjes-12-categorieën. Toch was het spannendste veld de jongens-14 dubbeltwee met maar liefst 8 verschillende boten van de Laak en Die Leythe. De grote winnaar van deze race en de algemene snelste tijd van de gehele dag waren Wolf Henderson en Dylan Maklev van Die Leythe (1:00,3). Beide mixdubbeltwee-categorieën zijn gewonnen door Pampus.
Bij de vieren probeerde de Laak met hun mix12-vier de wedstrijd te winnen van Die Leythe. Dat is na een twee fantastische tijden gelukt met maar 1,1 seconde verschil. Die Leythe heeft al hun grote talenten samengevoegd om bij de jongens-14-vier een mooie overwinning te boeken op de Laak.

Na deze wedstrijden had iedereen het toch nog wel wat warm van het goede weer en velen genoten nog van een frisse duik in het Galgewater om de dag te eindigen.

Wij willen graag vanuit het Galgewater-jeugdwedstrijden-bestuur iedereen bedanken die mee heeft gedaan aan de wedstrijden en nog veel roeiplezier wensen.

Tot volgend jaar!    

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top