Flexkraag op de Luts

Ons lid Ben Reulink heeft de zogenaamde ‘flexkraag’ ontwikkeld. Hiermee kun je in de boot de zwaarte-afstelling van de riemen/sculls aanpassen. Dit werkt heel eenvoudig: door de (gele) ring te draaien, schuift de (oranje) kraag een beetje naar buiten of naar binnen. Dan staat de riem iets lichter resp. iets zwaarder. Verder verandert er niets.

Om de flexkraag verder in de praktijk te testen wordt één set flexkragen (dat zijn 2 stuks: één voor bakboord en één voor stuurboord) gemonteerd op de riemen van de slagplaats van de Luts. Zoals bekend mogen er in deze tijd 2 personen in de Luts roeien: één op de slagplaats en één op de boegplaats. De middenplaats 2 blijft leeg.

We kunnen ‘gewoon’ in de Luts blijven roeien. Dit geldt nadrukkelijk voor iedereen met de vereiste permissie.

En je mag naar believen ‘schakelen’ door aan de ring te draaien, maar liever niet demonteren! De flexkragen aan de slagriemen van de Luts zullen van zondag 22 november tot en met vrijdag 4 december gemonteerd zijn. Daarna worden ze verwijderd en de oorspronkelijke situatie hersteld.

Ben is zo veel mogelijk aanwezig voor begeleiding en om vragen te beantwoorden. En ook om te horen hoe men het ervaart. Dit is niet verplicht!

Gegevens Ben

b.reulink@ziggo.nl

Vast       071-5764253

Mobiel  06-18745105

In het decembernummer van het blad Roei! is een artikel over de flexkraag te lezen. Op vrijdag 25 september heeft een van de redacteuren van Roei!, Jos Wassink, samen met Ben Reulink en Mieke Veenenbos in de Luts geroeid om kennis te maken met de flexkraag. Het artikel is daar onder meer de neerslag van.

Posted in Nieuws

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top