Eerste test voor NK-klein geslaagd met 4 overwinningen in Gent

Blije gezichten na vijf overwinningen in Gent (vier voor Die Leythe en één voor gastroeister Benthe Boonstra van De Laak).

vlnr: Isabel van Opzeeland, Benthe Boonstra, Finn Florijn, Hilmar Verbeek

De ‘Ghent International Spring Regatta’ – met een grote internationale inschrijving – in België werd aangegrepen als voorbereiding op het NK kleine nummers, dat van 19 t/m 21 april op de Bosbaan plaatsvindt. Omdat het NK tegenwoordig zo vroeg in het seizoen valt, wilden coach Ed Maan en zijn roeiers nog gauw even wedstrijdritme opdoen op een heuse 2 km wedstrijdbaan. Dit omdat na alle lange afstandstrainingen de overgang naar de 2 km bijzonder lastig is door de hogere tempo’s en de snelle en heftige verzuring die dan kan optreden. Op het NK kunnen de tickets voor het EK en WK verdiend worden.

Finn Florijn verraste door met overmacht en mooi roeien het SB-veld te winnen. Isabel van Opzeeland won met lengtes voorsprong bij de junioren tot 18 jaar én een paar uur later bij de senioren. Hilmar Verbeek, die dit jaar de overstap van de Maastrichtse naar Die Leythe maakte, won in een mooi opgebouwde race het lichte (tot 72.5 kg) mannenveld. Benthe Boonstra won dankzij een eindsprint op de laatste 200 meter het SB-veld. Bij de senioren werd ze derde achter Isabel en Lisa Bruyninck. Benthe is lid van De Laak, maar roeit regelmatig als gastroeister bij Die Leythe, om samen met Isabel te kunnen trainen. Nu haar coach van De Laak ziek is, traint ze elke dag bij Die Leythe. Jasper Joordens is herstellende van een rugblessure en kon nog  niet voluit gaan. Hopelijk is hij volgende week geheel hersteld.

Geplaatst in Nieuws

Ga snel naar

Kalender

Nieuwsarchief

Social media

Logo_Twitter_49x40 Logo_Facebook_50x50
Top