Drie prachtige overwinningen op de Tweehead en Skiffhead voor Isabel, Tim en Gerard+Steven

Isabel van Opzeeland won als 16-jarige afgetekend de Meisjes 18 skiff in een tijd van 32.26 (over 7,5 km), meer dan 30 seconden voor nummer 2, nadat zij vele voor haar gestarte roeisters had ingehaald.

Een vergelijkbare inhaalrace roeide Jildou Wassenaar in de Meisjes 16 skiff (over 4 km), maar zij bleef steken op een zeer goede tweede plaats, slechts 8 seconden achter de winnaar. Halina de Wit roeide de race dapper uit nadat zij bij de Omval was omgeslagen!

Gert Jan van Doorn roeide – zeker de eerste 6 km – een technisch zeer goede race in de Jongens 18 skiff, maar moest uiteindelijk toch 12 seconden toegeven op de winnaar Olav Molenaar van Het Spaarne. Dat belooft nog veel strijd in de komende 2 km wedstrijden. De rest van het veld volgde op grote afstand.

Op zaterdag namen 4 viertjes en een dubbeltwee deel aan de jeugdhead. De Meisjes 14 dubbelvier (Merle Combé, Lara Kleywegt, Rosemary Jansen en Lieve Metzler, gestuurd door Bente Wassenaar) behaalde een mooie tweede plaats. De Mixed C4x (Felix hoezen, Bente Wassenaar, Eline Dalhuisen en Wytze van Houten, gestuurd door Ruben Kouwenhouven) behaalde eveneens een mooie tweede plaats.

Na een pauze van een jaar hebben Gerard van Bruggen en Steven Oosterling hun zegereeks in de tweezonder weer voortgezet: zij wonnen zaterdag bij de Tweehead de VC2- (vierde overall in het V2- veld van 28 ploegen).

Na een jaartje ‘proefdraaien’ heeft Tim Cristen dit jaar toegeslagen door overtuigend de VA skiff te winnen, meer dan 50 seconden voor nummer twee (en derde overall in het veteranenveld van 188 skiffeurs). Jérémy Thalgott roeide in zijn eerste Skiffhead naar een zeer verdienstelijke vijfde plaats in de VA skiff (25e overall). 

Met een inschrijving van 30 ploegen (8 op zaterdag en 22 op zondag) was het oranje-zwart van Die Leythe zeer prominent aanwezig op de Amstel: en zo hoort het ook!

Posted in Jeugd & junioren, Nieuws, Wedstrijden

Ga snel naar

Nieuwsarchief

Top